ABVAKABO FNV

CAO KPN goedgekeurd

De leden van ABVAKABO FNV hebben ingestemd met de nieuwe CAO KPN. Het bereikte onderhandelingsakkoord tussen ABVAKABO FNV en KPN is goedgekeurd, nadat in een eerder stadium alle pijnpunten zijn weggenomen.
Er komt een cao bonus. Deze bonusregeling heeft veel overeenkomsten met een winstuitkering (collectieve financiële targets op het niveau van een bedrijfsonderdeel van KPN). De uitkering kan voor de grootste groep oplopen tot ruim 8,5 procent.
De inkomensverbetering bedraagt in 2008 en 2009 3,5 procent voor de grootste groep werknemers.
De medewerkers ontvangen in ruil voor inlevering van de jaarlijkse vakantie-uitkering vanaf 1 januari 2009 maandelijks een cao budget van 12,5 procent. Maandelijks bepalen de werknemers wat zij hiermee doen. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals laten uitbetalen, verlof kopen, extra pensioensparen en levensloopsparen. Het cao budget wordt voor 75 procent pensioengevend.
Alle werknemers ontvangen vanaf 1 januari 2008 een inzetbaarheidbudget van 1000 euro per jaar. Dit budget is beschikbaar voor het verbeteren van de individuele inzetbaarheid van de werknemer. De werknemer bepaalt zelf aan welke cursus of training het geld wordt uitgegeven. Noodzakelijke functiegerelateerde trainingen en cursussen vallen hierbuiten en zijn uiteraard voor rekening van KPN. De cao KPN geldt voor 14 duizend werknemers.