ABVAKABO FNV

Inzet voor nieuwe cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

De inzet van ABVAKABO FNV voor de nieuwe cao Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening is bekend. Op 5 maart is de inzet in een eerste oriënterende bespreking tussen partijen nader toegelicht. Op 27 maart volgt de eerste onderhandelingsronde en op 23 april is een laatste onderhandelingsronde gepland. Gezien de inzet van de werkgevers worden het voorspelbaar moeizame onderhandelingen.

Ten opzichte van de inzet van de vakbond, zoals verwoord in de CAO Krant, zijn de eisen rond de kostenvergoeding voor dienstreizen en woon-werkverkeer aangescherpt en aangevuld met de wens om een thuiswerkregeling in de cao op te nemen. Dat is gebeurd naar aanleiding van het commentaar van de leden. Overigens heeft 95% van de leden positief op de inzet gereageerd. De top 3 van wensen komt neer op op inkomen (loon en eindejaarsuitkering), werk- en inkomenszekerheid en ex aequo ziektekosten- en reiskostenvergoeding.

Een deel van de tegenstemmers stemde tegen de inzet, omdat ABVAKABO FNV niet inzet voor behoud van de 55-plusregeling. De vakbond vindt dat die ongemoeid gelaten moet worden en hoeft dat dus niet in te zetten.

De inzetbrief van ABVAKABO FNV aan de werkgever leest u hier

De inzet van de werkgever leest u hier
06-03-2008, Welzijn | Meer over: maatschappelijke dienstverlening,