Persberichten stad Utrecht, 11.55 uur

Utrecht, 06-03-2008

Prostituee aangehouden
UTRECHT Surveillerende agenten hebben woensdagmiddag 5 maart op de Uraniumweg een 32-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in verband met het verbod op straatprostitutie.

De agenten stuitten rond 17.00 uur op een verdachte situatie: een geparkeerde auto met door middel van jassen afgedekte ramen. In de auto zaten een man en een half aangeklede vrouw. De vrouw kon zich niet legitimeren en werd aangehouden.

De vrouw is na verhoor en controle van haar personalia met een proces-verbaal heengezonden.

Gestolen goederen aangetroffen
UTRECHT Naar aanleiding van een tip heeft de politie op woensdagmiddag 5 maart in een flatgebouw op de Rooseveltlaan een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden en gestolen goederen aangetroffen

De om 17.15 uur aangetroffen verdachte had geen verklaring voor de flatscreentelevisie en de drie kentekenplaten die de politie bij hem aantrof. De politie nam de spullen in beslag. Op het politiebureau werd de verdachte verhoord en bleek uit onderzoek dat de aangetroffen televisie even tevoren was buitgemaakt bij een inbraak in een woning aan de Auriollaan. Ook de aangetroffen kentekenplaten waren als gestolen opgegeven.

De politie onderzoekt of er nog meer verdachten bij de diefstallen zijn betrokken.

Ruiten slooppanden ingegooid
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 5 maart een jongen van 11 en een jongen van 12 jaar in de kraag gevat die ruiten hadden ingegooid bij slooppanden aan het Ondiep. Een getuige had rond 17.35 uur de politie gebeld en het signalement van de jongens doorgegeven.

Toen agenten de beide jongens uit Utrecht aanspraken, bekenden zij onmiddellijk. De politie heeft de ouders in kennis gesteld van hun gedrag en de jongens voor afhandeling van de zaak doorverwezen naar bureau Halt.

Diefstal uit internetcafé
UTRECHT De politie heeft woensdagavond 5 maart een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden die een beeldscherm had gestolen uit een bedrijf aan de Amsterdamsestraatweg.

De eigenaar van het internetcafé had om rond 18.15 uur de politie gebeld toen hij de man zag lopen die kort gelden een flatscreen uit zijn zaak had weggenomen. Het bleek te gaan om een veelpleger. De eigenaar van het internetcafé deed aangifte.

De recherche stelt een onderzoek in.

Poging inbraak bij garagebox
UTRECHT De politie heeft woensdagavond 5 maart op heterdaad een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor poging tot inbraak bij een garagebox aan de Marco Pololaan. Een getuige meldde omstreeks 20.40 uur dat 6 jongens achter de Amerikalaan aan het inbreken waren in een garagebox. De politie trof er twee aan. De andere vogels waren al gevlogen. De Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld.

De recherche stelt een onderzoek in.

Gestolen scooter aangetroffen
UTRECHT De politie heeft woensdagavond 5 maart op de Amsterdamsestraatweg twee mannen uit Utrecht aangehouden die op een gestolen scooter reden.

Agenten zagen de mannen even voor 22.00 uur rijden zonder helm. Bij controle bleek dat de scooter in december 2007 als gestolen was opgegeven. De 26-jarige en de 27-jarige verdachte deden afstand van de scooter.

De politie zet het onderzoek naar de diefstal voort en maakt tegen de beide Utrechters proces-verbaal op in verband met heling.

Witte avond
UTRECHT De politie van district Utrecht zuid heeft woensdag 5 maart een witte avond gehouden.

Met 31 politiemensen werden in Kanaleneiland, Transwijk en Rivierenwijk verkeerscontroles gehouden. In totaal kregen 41 bestuurders een bekeuring voor diverse verkeersovertredingen. Twee bestuurders zijn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en één van de gecontroleerde bestuurders moest mee naar het politiebureau omdat deze in het Opsporingsregister stond vermeld voor het betekenen van een vonnis.

Ook werd gedurende de witte avond op diverse hotspots extra toezicht gehouden in verband met inbraken.

Notoire alcomobilist aangehouden
DE MEERN De politie heeft woensdagavond 5 maart kort voor middernacht een 29-jarige man uit Haarlem aangehouden op de Meerndijk.

De politie zag de man bij toeval wegrijden bij een café en controleerde hem. Hij had blijkbaar te veel gedronken. Bovendien was hem de rijbevoegdheid ontzegd en was zijn rijbewijs ingevorderd.

De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 515 u/gl. De politie maakt proces-verbaal op.

Te veel gedronken
DE MEERN De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart een 50-jarige man automobilist uit De Meern gecontroleerd op de Rijksstraatweg.

De man had blijkbaar te veel gedronken en werd om 02.15 uur aangehouden. De uitslag van de ademanalyse op het politiebureau was 315 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op.

Oh oh, betrapt!
UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart op de Franciscusdreef een 42-jarige man uit Utrecht aangehouden met een gestolen verkeersbord.

Agenten zagen om 03.00 uur de man op een motor over het trottoir rijden. De man vervoerde een stalen pijp met een verkeersbord. Toen de agenten de man hierover aanspraken, antwoordde hij: Oh oh, betrapt! Hij bekende het verkeersbord te hebben gestolen bij het benzinestation in de straat.

De man werd gefouilleerd. Hij had twee schroevendraaiers bij zich. Omdat de man een beetje in de war was, maakt de politie geen proces-verbaal op voor diefstal, maar voor baldadigheid en het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.

Verkeerscontrole
UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag 5 maart op de Amsterdamsestraatweg van 13.30 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden.

In totaal kregen 41 bestuurders een bekeuring:

* 33 voor het niet dragen van de autogordel
* 3 voor niet handsfree telefoneren

* 1 voor het niet tonen van het kentekenbewijs
* 2 voor het niet tonen van het rijbewijs
* 2 voor het vervoeren van kinderen zonder beveiligingsmiddel

Twee winkeldiefstallen op één dag
UTRECHT- Een 42-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagmiddag 5 maart aangehouden voor winkeldiefstal in twee verschillende winkels.

Omstreeks 12.50 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een winkel in de Potterstraat. Een vrouw en een man zouden zich daar verdacht gedragen hebben en een winkelmedewerker volgde het duo dat een horecagelegenheid inging. Daar zag de medewerker dat de twee goederen tevoorschijn haalden die uit de winkel afkomstig waren en waar de twee niet voor betaald hadden. De politie kwam ter plaatse en hield de 42-jarige vrouw en de 36-jarige man uit Apeldoorn aan. Tegen de twee werd proces-verbaal opgemaakt.

Later op de dag kreeg de politie weer een melding van winkeldiefstal, ditmaal in de Amsterdamsestraatweg. Het bleek om dezelfde vrouw te gaan en ze werd wederom aangehouden. Omdat het de tweede keer was, werd de vrouw in verzekering gesteld.

Twee winkeldievegges aangehouden
UTRECHT- Twee meisjes, 17 jaar uit Prinsenbeek en 18 jaar uit Oosterhout, zijn woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 13.10 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in de Lange Elisabethlaan. Daar zouden twee meisjes kledingstukken proberen te stelen door middel van het doorbranden van de beveiligingsweavers. Een medewerker van de winkel rook de brandlucht en belde de politie. De twee werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De ouders van het 17-jarige meisje zijn kennis gesteld. Tegen de meisjes werd proces-verbaal opgemaakt.

Ramkraak
UTRECHT- Bij een winkel in de Burgemeester Reigerstraat heeft in de vroege morgen van donderdag 6 maart een ramkraak plaatsgevonden.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een ramkraak. Er waren diverse kledingstukken uit de winkel meegenomen. De politie kwam meteen ter plaatse, maar de verdachten vluchtten in hun auto. De politie zette de achtervolging in, maar raakte de auto na verloop van tijd op de Waterlinieweg kwijt. Ter plaatse heeft de politie nog getuigen gehoord.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u in de vroege morgen van 6 maart een zwarte stationwagen van het merk Volkwagen in de buurt van de Waterlinieweg zien rijden met daarin vermoedelijk twee of drie personen, neem dan contact op met de politie van district Utrecht zuid via 0900-8844 of bel meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Woninginbreker gepakt
UTRECHT- Een 36-jarige man uit Utrecht is woensdagmiddag 5 maart op heterdaad aangehouden voor woninginbraak.

Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak in de Duikerstraat. De bewoner zag een man uit zijn huis lopen met goederen die van hem waren. De verdachte probeerde weg te komen op een fiets. De bewoner hield de man tegen en de gewaarschuwde politie hield hem aan en nam hem meer naar het politiebureau. Daar werd hij in verzekering gesteld.

Belediging buschauffeur
UTRECHT- Een 25-jarige man uit Utrecht is gisterenmorgen aangehouden omdat hij een buschauffeur beledigd had.

Omstreeks 10.40 uur kreeg de politie een melding dat een buschauffeur op de Atoomweg een conflict met een passagier had gekregen waarbij hij werd uitgescholden. De chauffeur waarschuwde de politie en zette zijn bus stil. De ter plaatse gekomen politie hield de 25-jarige verdachte aan en nam hem mee naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
UTRECHT- De politie heeft op woensdagmorgen 5 maart gecontroleerd op het negeren van een geslotenverklaring op de Heycoppercade in de Meern.

De politie controleerde van 07.45 uur tot 08.30 uur en schreef in totaal 8 bekeuringen uit.

Bromfietsster gewond
UTRECHT- Een 16-jarig meisje uit Utrecht is woensdagmorgen 5 maart gewond geraakt toen ze met haar bromfiets onderuitging.

Omstreeks 08.00 uur kreeg de politie een melding van een ongeluk op de Marnixlaan.
Ter plaatse gekomen had ambulancepersoneel zich al over het meisje ontfermd. Ze werd met onbekend letsel naar ziekenhuis Oudenrijn gebracht.

Verkeerscontrole
UTRECHT- De politie heeft op woensdagmiddag 5 maart een verkeerscontrole gehouden op de Churchilllaan.

Van 15.00 uur tot 17.00 uur hield de politie een algemene verkeerscontrole en schreef 13 bekeuringen uit voor onder andere het niet dragen van een gordel en niet in orde zijnde papieren.