KNHS

terug

Wildcard voor Imke Schellekens-Bartels
6 maart 2008
Imke Schellekens-Bartels

ERMELO (KNHS) - De internationale overkoepelende hippische sportbond FEI heeft de extra wildcard voor het gastland dat de Wereldbekerfinale organiseert toegekend aan Imke Schellekens-Bartels (Hooge-Mierde) met haar paard Hunter Douglas Sunrise. De finale wordt verreden tijdens Indoor Brabant, dat van 27 tot en met 30 maart 2008 wordt gehouden in de Brabanthallen te Den Bosch. Op donderdag 27 maart staat de Grand Prix op het programma en op zaterdag 29 maart de Kür. Schellekens, die als 11de eindigde in de West-Europese league, leek daardoor deelname aan de finale te moeten missen, omdat slechts de beste zeven door mogen. Wat bij de FEI een rol moet hebben gespeeld in de overweging deze wildcard aan Schellekens toe te kennen, is haar tweede plaats in de Wereldbekerfinale van 2007 in Las Vegas, alsmede haar gouden teammedaille en twee individuele bronzen medailles op het EK in Italië afgelopen zomer.

"Het spreekt natuurlijk vanzelf dat ik maar wat graag tijdens Indoor Brabant van start wil gaan in de Wereldbekerfinale en ik heb er dan ook stiekem op gehoopt dat ik die wildcard zou krijgen. Dat is ook de reden geweest dat ik niet naar de laatste kwalificatiewedstrijd ben gegaan in het Duitse Neumünster om mij voor de finale te plaatsen. Die wedstrijd na Amsterdam - waar ik als tweede eindigde - paste niet in het schema dat we hebben opgesteld richting Hong Kong. Vandaar dat we gokten op deze wildcard. Als voorbereiding op de wereldbeker finale kom ik komende zondag aan de start van een kleine wedstrijd in Zevenaar", vertelt Imke Schellekens.

Met de start van Imke heeft Indoor Brabant de top drie van het laatste Europese kampioenschap aan de start, want naast Anky van Grunsven (Erp) met IPS Salinero, die de West Europese league 2007/2008 samen met de Zweed Jan Brink winnend afsloot, heeft ook de Duitse Isabell Werth zich met Warum Nicht FRH als winnaar van de Wereldbekerfinale 2007 automatisch geklasseerd.

Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van Indoor Brabant, is zeer ingenomen met het feit een zo sterk deelnemersveld in huis te hebben. "Wij als bestuur en onze directeur sportief Frank Kemperman hebben ons bij de FEI tot het uiterste ingespannen om die ene wildcard waar we als gastland recht op hebben toe te kennen aan Imke. Gezien haar topprestaties in het afgelopen jaar is zij de enige in Nederland die daar volgens ons recht op heeft. Daarnaast zijn we er als organisatie ten zeerste mee ingenomen dat we de individuele gouden, zilveren én bronzen medaillewinnaars van het EK in La Mandria aan de start hebben, waarmee we onze positie als topconcours met de allerbeste deelnemers volledig waarmaken", zegt Swinkels.

Naast Imke Schellekens-Bartels en Anky van Grunsven is de derde Nederlandse starter in de finale Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexagons Ollright. Coby van Baalen (Brakel) zal zowel op donderdagavond, wanneer de Grote Prijs wordt verreden, als op zaterdagmiddag bij de Kür met BMC Ojay van start gaan, uitsluitend om de juryleden de gelegenheid te geven de puntenwaardering op elkaar af te stemmen.

Voor zaterdag 29 maart zijn de Bossche Brabanthallen al geheel uitverkocht, maar voor donderdagavond 27 maart zijn er nog kaarten beschikbaar. De donderdag is een dag die geheel in het teken staat van de dressuur en in de Grand Prix komen alle deelnemers van de Wereldbekerfinale aan de start, waaronder de drie Nederlandse cracks. Voorafgaande aan de openingswedstrijd van de wereldbeker finale is er een wedstrijd in het kader van de Rabo Future Test.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer informatie: www.indoorbrabant.com