Persberichten Heuvelrug, 12.30 uur.

Utrecht, 06-03-2008

Gladheid

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagochtend heeft aan de Wijkersloot een ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 08.05 uur reed een 16-jarige berijdster van een scooter uit Wijk bij Duurstede over de Wijkersloot uit de richting van Cothen. Door gladheid kwam zij ten val en gleed zij met haar scooter tegen de voorzijde van de vrachtauto van een 56-jarige vrachtwagenchauffeur. De berijdster van de scooter is voor onderzoek en overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis hier bleek dat zij kneuzingen aan haar ribben en rug had opgelopen.

Waarschuwing hondenbezitters

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagmiddag is een man aangehouden die zijn hond op een terrein had lopen waar geen honden zijn toegestaan.

Omstreeks 12.15 uur kwam de melding binnen dat een man op een recreatieterrein zijn hond had los laten lopen terwijl dit níet is toegestaan. De hond rende achter de schapen op het terrein aan en maakte bijtende bewegingen en heeft hierbij ook schapen verwond. De 43-jarige eigenaar, uit Odijk, had geen grip meer op de hond en door het opjagen van de schapen zijn meerdere schapen te water geraakt, een aantal schapen konden worden gered. Tenminste vijf schapen hadden bijtwonden, zij zijn door dierenarts behandeld. Er moest pepperspray aan te pas komen om de hond tot bedaren te krijgen. De politie waarschuwt hondenbezitters te letten op waar een hond wél en niet mag lopen. Tegen de eigenaar van de hond is een proces-verbaal opgemaakt, ook zal hij de schade moeten vergoeden.