Persberichten Binnensticht, 13.00 uur.

Utrecht, 06-03-2008

Overval woning

GROENEKAN- Een vrouw is in haar woning aan de Kastanjelaan op woensdagmorgen slachtoffer geworden van een overval.

Rond 09.15 uur deed de 41-jarige vrouw de deur open maar zag niemand en liep hierop naar buiten.

Bij het naar buiten lopen zag zij twee mannen waarvan een met een vuurwapen. Vervolgens moest de vrouw naar binnen en doorzochten de overvallers de woning en vroegen op autosleutels.

De mannen gingen er toen met deze auto vandoor. Hierna heeft de vrouw de politie gealarmeerd en werd er met verschillende eenheden en helikopter naar de auto gezocht.

Deze auto werd vervolgens in de omgeving van de Wilgenplas terug gevonden.

Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Het signalement van de verdachten;

De man met het pistool is ongeveer 20 jaar oud en is tussen de 1.80 en
1.90 m, heeft blond of donkerblond stekelhaar, dun/slank postuur en een blanke huidskleur. Op het moment van de overval droeg hij een wat feller blauwe sweater met een capuchon en een ritssluiting, deze had hij dicht en de capuchon had hij op. Over deze sweater droeg hij een jack. Verder droeg hij opvallende Nike schoenen met een donkerrode rand met grijs, het vlak bij de neus was grijs met grijze en donkerrode figuurtjes met daaroverheen een laklaag. Ook sprak hij accentloos Nederlands.

De andere overvaller kan als volgt omschreven worden, deze man is kleiner dan de eerste en is tussen de 1.70m en 1.75m, heeft donker kort stekelig haar en een rond gezicht. Het gaat mogelijk om een blanke man, mogelijk licht getint. Deze man is ook ongeveer 20 jaar oud en is iets steviger dan de andere maar niet dik. Ook deze man sprak Nederlands. Heeft u informatie over deze overval, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

Verkeersongeval

DE BILT- Aan het fietspad Larenstein heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto.

Een 15-jarige fietser uit Utrecht reed over het fietspad, uit richting van het fietspad Larenstein. Hij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor hem van links komende 36-jarige man uit Amsterdam Zuidoost. Een voorbij gereden arts heeft de jongen onderzocht en vervolgens kwam een motor ambulance ter plaatse. De jongen is uit voorzorg naar het ziekenhuis gegaan.

Verkeerscontrole

BUNNIK- De politie heeft op woensdagmiddag aan de Schoudermantel een verkeerscontrole gehouden.

Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn 550 bestuurders gecontroleerd op het dragen van een gordel. Hierbij hebben 11 bestuurders een bekeuring gekregen omdat zij geen gordel om hadden. Eveneens werden vier bestuurders bekeurd omdat zij niet handsfree belden.

Onder invloed van alcohol

ZEIST- Aan de Utrechtseweg is op woensdagavond een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

De man, een 59-jarige automobilist uit Bosch en Duin, viel op omdat hij op zijn velg reed. De man werd omstreeks 20.05 uur aangesproken en agenten roken een alcohol lucht. Uit de eerste blaastest, op het bureau, bleek dat de man te veel gedronken had. Vervolgens is de man overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 460 ug/l uit wees. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van vier uur opgelegd.