Ingezonden persbericht


Persbericht
Maart 2008

Hu.man Holidays VakantieDoeboek Deel 6 verschenen

Vervelen kan altijd nog!

In mei 2008 verschijnt de zesde editie van het Hu.man Holidays VakantieDoeboek, een succesvolle boekenreeks van ontwerper Hans Ubbink. Onder het motto "vervelen kan altijd nog" komen er leuke alternatieve manieren van reizen aan bod in de vorm van guerrilla-reistips. Wederom met het dagboekdeel, waarin je verslag kunt doen van je eigen reis. Verder staan de 264 pagina's weer vol verhalen, foto's, recepten en spelletjes met ditmaal bijdrages van onder andere Michiel Borstlap, Matthijs van Nieuwkerk, Pierre Wind, Ronald Giphart, Bart Chabot, Martin Bril, Cor Hospes, Kees Scherer, Robert B.P. van Weperen, Nell Westerlaken, Fabian Takx en Hans Ubbink uiteraard.

Kijken, lezen en doen
Het Hu.man Holidays VakantieDoeboek verschijnt jaarlijks en is een initiatief van Hans Ubbink. Voor wanneer je zin hebt in het vakantiegevoel, thuis of onderweg. De ondertitel "vervelen kan altijd nog", is deze keer het uitgangspunt: vakantie is `andere' dingen doen en natuurlijk dingen laten. Het gaat om de dingen die niet hoeven, om het ont-moeten, maar ook om indrukken opdoen, ontdekken, delen en ondernemen. Hans Ubbink kwam op het idee door de vakantieboeken van vroeger: lekker op de achterbank van de Citroën DS van zijn ouders met een doeboek op schoot. Naast genieten van verhalen en mooie fotoreportages omvat het boek ook veel vakantiedoe-dingen zoals campingpuzzels, strandspelletjes en reiskleurplaten. Het ideale zomercadeau!

Een mislukte vakantieliefde
Martin Bril, Bart Chabot en Ronald Giphart schrijven een gezamenlijk stuk uit hun shows voor het VakantieDoeboek. Het heet "Grote liefde" en bestaat uit fragmenten en gedichten. Zo schrijft Bart Chabot over een vakantieliefde die `natuurlijk' misliep. Matthijs van Nieuwkerk vertelt waarom hij nooit meer naar Canada wil. Pierre Wind geeft een vakantierecept en het boek bevat foto's van één van Nederlands meest gerenommeerde fotografen Kees Scherer, als voorbode op de tentoonstelling in het Amsterdamse Foam. Verder leveren filosoof Bas Haring, guerrillamarketing expert Cor Hospes en Viktor Frölke wiens eerste roman onlangs is verschenen een bijdrage aan deze editie.

Het Hu.man Holidays Vakantiedoeboek 2008 is verkrijgbaar via internet op www.humanholidays.com en ligt vanaf mei bij de betere boekhandel. Prijs 18,95.

www.hansubbink.com



Ingezonden persbericht