Gemeente Rotterdam

Op woensdag 5 maart 2008 brachten de leden van de commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport een bezoek aan Thorbecke Voortgezet Onderwijs. Zij kregen informatie over hoe de leerlingen op het VMBO, HAVO en VWO les krijgen in combinatie met hun trainingprogrammas.

Een aantal leerlingen traint zeer intensief naast hun opleiding. De school biedt mogelijkheden om lesuren op een later moment in te halen, bijlessen te volgen of het examenjaar over 2 jaar te verspreiden. Ook worden er kaderopleidingen gegeven in samenwerking met sportclubs voor het opleiden van leerlingen tot scheidsrechter, pupillentrainer etc.

De leiding van de school vroeg verder aandacht voor verschillende knelpunten die men ervaart bij het ontwikkelen van goed onderwijs gecombineerd met topsport. Hierbij noemden ze het verbeteren van contacten tussen de school en de gemeente met name op het terrein van sport, het oplossen van het gebrek aan sportaccommodaties en het bieden van meer mogelijkheden aan mogelijke leerlingen vanuit achterstandsgebieden om een opleiding te volgen op het Thorbecke. Ook moet een aantal leerlingen, hoge kosten voor vervoer maken om van huis naar school en naar sportaccommodaties te kunnen reizen. De financiële middelen van ouders geven hierbij problemen.

Het streven van de school is toch om meer een school te worden op basis van de samenstelling van de Rotterdamse bevolking en niet zoals het nu is een witte school.

Hieronder ziet u een aantal foto's.

In gesprek met topsportleerlingen van het Thorbecke tennisspeler (brugklas), honkbal, hockey en voetbal

In gesprek met de leerkrachten; Aleksander Lukic (basketbal en gymleraar), Maria Kortenhoff (voetbal) en kortbaltrainer en gymleraar

De commissie luistert aandachtig aan de personeelstafel.

Bron: Griffie, 06-03-2008