Politie Noord-Holland-Noord

Nico Plug neemt officieel afscheid van korps Noord-Holland Noord

AfscheidNico
Heerhugowaard, 06-03-2008 o Op donderdagmiddag werd in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard officieel afscheid genomen van waarnemend korpschef Nico Plug. Na dertig jaar politie is hij per 1 maart aan een nieuwe uitdaging begonnen als directeur van de GGD Hollands Noorden.

Nico Plug begon zijn politieloopbaan in 1977 in de uitvoerende diensten. Na zijn studie aan de Politieacademie in 1985 kwam hij in diverse leidinggevende functies terecht. Tussen 1999 en 2001 verliet hij het korps Noord-Holland Noord om als projectleider bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties onderzoek te doen naar de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam. Na zijn terugkeer werd hij divisiechef en later directeur bedrijfsvoering. Vanaf 2005 was Nico Plug plaatsvervangend korpschef, waarbij hij het laatste jaar ook de functie van korpschef waarnam.

'Inspirerend vond ik de wijze waarop Nico zich inzette om de samenwerking met buurkorpsen en tussen ketenpartners te bevorderen', zegt korpsbeheerder Piet Bruinooghe. 'Hij richtte het Programmabureau Integrale Veiligheid op om de regie van gemeenten op veiligheidsissues en de zelfredzaamheid van burgers te versterken, iets waar ook ik groot voorstander van ben. Daarnaast wist hij het afgelopen jaar samen met de ketenpartners en de rest van het korps uitstekende resultaten te halen: We mogen ons rekenen tot de veiligste regio's van Nederland. Nico's bijdrage hieraan mag met recht de kroon op zijn politiecarrière genoemd worden.'

Nico Plug blijft in zijn nieuwe functie betrokken bij de aanpak van rampen en crises in de regio. Publieke veiligheid wordt vervangen door publieke gezondheid. Contacten met veel partners zullen blijven. Ook met de politie, als belangrijke partner voor de GGD.