Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 6 maart 2008

Jongeren aangehouden na steekpartij

Wierden/Enschede

Twee Wierdense jongens van 16 en 18 jaar werden woensdag 5 maart aangehouden. De twee waren betrokken bij een steekpartij op het station in Wierden.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat in een cafetaria nabij het station in Wierden een gewonde man zat. De man had zijn verwondingen vermoedelijk opgelopen bij een steekincident op het station. Ter plaatse spraken agenten met een 29-jarige man uit Hoge Hexel. Hij vertelde dat hij met de trein vanuit Almelo richting Wierden was gereisd. Op het station in Wierden had de man een woordenwisseling gehad met een tweetal jongeren. Naar aanleiding van de woordenwisseling had één van de beide jongeren de man met een mes gestoken. De 29-jarige werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Almelo. Na te zijn behandeld kon de man weer naar huis en deed hij aangifte. De politie stelde een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Naar aanleiding van het onderzoek konden twee Wierdenaren van 16 en 18 jaar worden aangehouden. De 18-jarige kon op het station in Enschede worden aangehouden. Hij wordt er van verdacht de man met het mes te hebben gestoken. De 16-jarige werd in zijn woning in Wierden aangehouden. De jongen wordt er van verdacht het mes na de steekpartij te hebben verborgen. Het mes werd aangetroffen op de slaapkamer van de 16-jarige. Beide jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-028748)

Man gewond na botsing

Oldenzaal

Een 60-jarige man uit Oldenzaal raakte woensdag 5 maart gewond, toen hij op zijn fiets in aanrijding kwam met een 7-jarig jongentje op een fiets, eveneens uit Oldenzaal. Het ongeval vond plaats op de Carmelstraat in hun beider woonplaats.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen twee fietsers had plaatsgevonden op de Carmelstraat in Oldenzaal. Ter plaatse bleek dat een 60-jarige man uit Oldenzaal ten val was gekomen, nadat hij met zijn fiets in aanrijding was gekomen met een 7-jarig Oldenzaals jongentje op een fiets. De 60-jarige verklaarde dat het kind plotseling achter een muur vandaan kwam fietsen, waarna de beide fietsers tegen elkaar waren gebotst.

De 60-jarige raakte bij de val van zijn fiets gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-028736)

Fietser gewond bij aanrijding

Almelo

Een 41-jarige man uit Hengelo raakte woensdag 5 maart gewond, toen hij met zijn fiets in aanrijding kwam met een 39-jarige automobilist uit Oud Ootmarsum. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Wiekslagen met de Leemslagenweg in Almelo.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 08.00 uur gemeld dat er een aanrijding tussen een auto en een fietser had plaatsgevonden op de kruising van de Wiekslagen met de Leemslagenweg in Almelo. Ter plaatse bleek, dat een 39-jarige automobilist uit Oud Ootmarsum over de Wiekslagen was gereden, komend vanaf de Broekerheide. Bij de kruising met het fietspad op de Leemslagenweg, zag de man een 41-jarige fietser uit Hengelo, die voor hem van rechts kwam, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 41-jarige gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-028354)

Auto opengeknipt na aanrijding

Enschede

Een 50-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Enschede raakten woensdag 5 maart gewond, toen zij met hun auto's met elkaar in aanrijding kwamen op De Kiepe in hun beider woonplaats.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 08.30 uur gemeld dat er een aanrijding tussen twee automobilisten had plaatsgevonden op de Kiepe in Enschede. Ter plaatse zagen agenten twee auto's staan, die kennelijk met elkaar in aanrijding waren gekomen. In één van beide voertuigen bleek een 37-jarige man uit Enschede bekneld te zitten. De brandweer heeft het dak van de auto moeten verwijderen om de bestuurder uit zijn auto te kunnen bevrijden.

Volgens getuigen was de 37-jarige met zijn auto aan komen rijden over De Kiepe, komend uit de richting van de Vlierstraat. Bij de kruising met de Albergenbrink verleende de 37-jarige geen voorrang aan, een voor hem van rechts komende, 50-jarige automobiliste uit Enschede.

Bij de aanrijding raakten beide bestuurders gewond. Zij werden beiden met onbekend letsel per ambulances vervoerd naar het ziekenhuis. (08-028421)

Beschonken bestuurder mishandelt ex

Enschede

Een 44-jarige man uit Enschede werd woensdag 5 maart aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld in haar woning in Enschede. De man zou na de mishandeling, onder invloed van alcohol, met zijn auto naar zijn eigen woning elders in Enschede te zijn gereden.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 17.20 uur gemeld dat een 35-jarige vrouw uit Enschede mishandeld was in haar woning. De dader van de mishandeling, de ex-partner van de vrouw, was na het incident vertrokken in een auto. Volgens de 35-jarige verkeerde de man onder invloed van alcohol. Ze deed aangifte van mishandeling.

De politie stelde een onderzoek in naar de man, een 44-jarige Enschedeër. Omstreeks 17.45 uur kon de man in zijn woning worden aangehouden. De man gaf toe onder invloed van alcohol de auto te hebben bestuurd. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat het alcoholpromillage van de man 2,52 promille bedroeg. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook bleek de auto waar de 44-jarige in reed niet verzekerd en niet gekeurd te zijn.

De man is in verband met de mishandeling van zijn ex-partner in verzekering gesteld. In verband met het rijden onder invloed en zonder verzekering/keuring zullen de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (08-028725)

Scooterrijder zonder certificaat aangehouden na achtervolging

Enschede

Een 18-jarige scooterbestuurder uit Enschede werd woensdag 5 maart aangehouden, omdat hij niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat. De man trachtte er bij een verkeerscontrole aan de Korte Haaksbergerstraat vandoor te gaan, maar werd achterhaald op het H.J. van Heekplein in zijn woonplaats.

Op woensdag 5 maart zagen surveillerende agenten omstreeks 20.25 uur een bestuurder van een scooter en zijn bijrijdster beiden zonder helm rijden op de Korte Haaksbergerstraat in Enschede. Toen zij de bestuurder een stopteken gaven, om hem aan een verkeerscontrole te onderwerpen, ging de man er met de scooter en zijn bijrijdster vandoor. De agenten reden achter de scooter aan. Op de H.J. van Heekstraat kon het duo op de scooter achterhaald worden. Omdat de bestuurder, een 18-jarige Enschedeër, verklaarde niet in het bezit te zijn van een geldig bromfietscertificaat, werd hij aangehouden. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd kon de 18-jarige weer in vrijheid worden gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-028771)

Jongens gooien fiets van viaduct

Almelo

Twee Almelose jongens van 15 en 16 jaar werden woensdag 5 maart aangehouden. Het duo werd op heterdaad betrapt, terwijl zij een fiets van het viaduct aan de Van Rechteren Limpurgsingel op de Hofkampstraat in Almelo gooiden.

Op woensdag 5 maart zag een politieagent in burger omstreeks 16.55 uur een tweetal jongens een fiets van een viaduct aan de Van Rechteren Limpurgsingel op de Hofkampstraat in Almelo gooien. De agent in burger alarmeerde andere politieagenten, die de twee jongens, een 15-jarige en een 16-jarige Almeloër, aanhielden.

Het duo werd overgebracht naar het politiebureau, waar zij verhoord werden. Na een verklaring te hebben afgelegd konden de jongens weer in vrijheid worden gesteld. Zij worden doorverwezen naar Justitie. (08-028697)

Jongeren maken zich schuldig aan vandalisme

Almelo

Eén 11-jarige en twee 12-jarige jongens uit Almelo werden woensdag 5 maart aangehouden. De jongens hadden nabij het Rietstation vernielingen gepleegd en tevens vanaf het viaduct aan de Nijreessingel een tak naar beneden gegooid op de rijbaan.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 14.00 uur door getuigen gemeld dat er drie kinderen onder het noodperron van station De Riet in Almelo speelden. Niet veel later werd eveneens gemeld dat een getuige had gezien hoe een drietal kinderen iets van een viaduct over de Nijreessingel gooiden. Agenten gingen in de omgeving op zoek en troffen op de Deldensestraat drie kinderen aan die voldeden aan het signalement uit beide meldingen. Desgevraagd vertelden de jongens bij het station onder het noodperron papier in brand te hebben gestoken en dat zij met viltstiften een balk beklad hadden. Ook gaven de jongens toe een tak van het viaduct te hebben gegooid.

De jongens, een 11-jarige en twee 12-jarige Almeloërs, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor konden de jongens door hun ouders worden opgehaald. Zij zullen worden doorverwezen naar HALT. (08-028560)

Fietser gewond na aanrijding met stilstaande oplegger

Borne

Een 12-jarige jongen uit Borne raakte woensdag 5 maart gewond, toen hij met zijn fiets tegen een geparkeerde vrachtwagencombinatie botste. Het ongeval vond plaats op het fietspad bij de kruising van de Grotestraat met de Von Bonninghausenstraat in Borne.

Op woensdag 5 maart werd omstreeks 0800 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een fietser en stilstaande vrachtwagen op het fietspad bij de kruising van de Grotestraat met de Von Bonninghausenstraat in Borne.

Ter plaatse bleek dat een 12-jarige jongen uit Borne op zijn fiets in aanrijding was gekomen met een vrachtwagen die gedeeltelijk op het fietspad geparkeerd stond. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie, een 46 jarige man uit Eibergen, was op het moment van de aanrijding aan het laden en lossen, waarbij de laadklep openstond. De 12 jarige is vermoedelijk bij het inhalen van de oplegger met zijn gezicht tegen de laadklep gebotst.

De 12-jarige jongen werd met letsel aan zijn gezicht per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-028352)

Man aangehouden na poging tot fraude met creditcard

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede heeft in de nacht van woensdag 5 maart op donderdag 6 maart geprobeerd geld te pinnen in een casino te Enschede. Hij probeerde te pinnen met een creditcard die niet zijn eigendom was.

Een medewerkster van een casino aan Boulevard 1945 te Enschede heeft op 6 maart omstreeks 02.30 uur gemeld dat een 30-jarige man een poging had gedaan te pinnen met een creditcard die waarschijnlijk niet van hem was. Het personeel van het casino heeft de politie ingeschakeld toen de legitimatie van de 30-jarig man, afkomstig uit Enschede, niet overeenkwam met de creditcard.

Ter plaatse bleek dat de gegevens op de creditcard niet overeenkwamen met de legitimatie van de verdachte. De gegevens van de rechtmatige eigenaar van de creditcard konden worden achterhaald en deze is op de hoogte gesteld. De eigenaar, een 46-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, zal in zijn woonplaats aangifte doen. De 30-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-028816)

Vrouw aangehouden na beledigen politieman

Enschede

Een 23-jarige vrouw uit Enschede heeft op 5 maart aan de Zuiderhagen te Enschede een politieman beledigd.

Tijden het surveilleren was een agent er getuige van dat een 23-jarige vrouw uit Enschede tegen een haar passerende vrouw botste en haar uitschold. Toen de agent tussenbeide kwam schold de vrouw de agent uit. Toen de agent haar wilde aanhouden wegens belediging van een ambtenaar in functie verzette de 23-jarige vrouw zich tegen haar aanhouding. Met hulp van een stadswacht is de vrouw geboeid.

Tegen de 23-jarige vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-028657)

Inbreker na onderzoek aangehouden

Almelo

Een 21-jarige man uit Almelo werd woensdag 5 maart in zijn woning aangehouden, omdat hij er van verdacht wordt op maandag 12 november 2007 een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Thorbeckelaan in zijn woonplaats.

Op woensdag 14 november 2007 deed een 27-jarige man uit Almelo aangifte van inbraak in zijn woning aan de Thorbeckelaan, waarbij meerdere goederen waren weggenomen. De diefstal had plaatsgevonden tussen maandag 12 en woensdag 14 november.

Op dinsdag 4 maart hield de politie een 51-jarige Almeloër aan wegens heling (zie onderstaand bericht). Uit vervolgonderzoek door de politie kwam naar voren dat onder de geheelde goederen die bij de 51-jarige werden aangetroffen, een DVD-speler was. Deze DVD-speler bleek van de genoemde diefstal aan de Thorbeckelaan in Almelo afkomstig te zijn.

Nader onderzoek wees uit dat de DVD-speler samen met enkele andere goederen was weggenomen door een 21-jarige man uit Almelo. Deze 21-jarige kon op woensdag 5 maart in zijn woning worden aangehouden. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd werd de man weer in vrijheid gesteld. Hij moet zich te zijner tijd bij de rechter verantwoorden in verband met de inbraak. (07-119731 / 07-147750)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van woensdag 5 maart j.l.:

Man aangehouden wegens heling

Almelo

Een 51-jarige man uit Almelo werd dinsdag 4 maart aangehouden. De man wordt er van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan heling van verschillenden goederen.

Op woensdag 12 september deed een 48-jarige man uit Almelo aangifte, omdat de avond daarvoor zijn fiets was gestolen vanaf de Bellavistastraat in zijn woonplaats. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van het onderzoek werd op dinsdag 4 maart in een schuur bij de woning van een 51-jarige Almeloër de gestolen fiets aangetroffen. De 51-jarige verklaarde de fiets te hebben gekocht. De man werd aangehouden wegens heling en werd overgebracht naar het politiebureau.

Omdat uit nader onderzoek bleek dat de man mogelijk verantwoordelijk is voor heling van meerdere goederen, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-119731 / 07-147750)