Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
DORDRECHT, 6 maart 2008

Chris start onderzoek naar behoefte kinder- en jeugdpsychiatrie op Nederlandse Antillen

DORDRECHT - Chris, kinder- en jeugdzorg van Stichting De Hoop, is begin februari - op verzoek van de schoolbegeleidingsdienst te Curaçao - een onderzoek gestart naar de behoefte aan een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie op Curaçao en Bonaire. De schoolbegeleidingsdienst van Curaçao meldde eind 2006 dat er veel kinderen zijn die kampen met psychiatrische problemen.

Op dit moment is er op de gehele Nederlandse Antillen geen intramuraal zorgaanbod voor kinder- en jeugdpsychiatrie aanwezig. Verschillende instanties - waaronder het ministerie van Volksgezondheid, Justitie en Onderwijs en de GGD - achten het aannemelijk dat er op de Nederlandse Antillen behoefte bestaat aan een voorziening voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Chris heeft Stichting Krusada, de christelijke stichting voor verslavingszorg op Bonaire, in de arm genomen voor de uitvoering van het onderzoek op Bonaire. Op Curaçao gebeurt dat door Yama'mi, Chris Curaçao. Mede met het oog op de aanstaande uitbreidingen, zoekt laatstgenoemde stichting twee nieuwe medewerkers. Het onderzoek vindt plaats in samenwerking met het Ministerie van Justitie van de Nederlandse Antillen en met Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BVZ), de grootste zorgverzekeraar op Curaçao. De resultaten van het onderzoek worden eind mei gepresenteerd.



Ingezonden persbericht