Gemeente Zijpe


2008-03-06 Gezondheid; een zaak van en voor alle inwoners
1

Het blijvend willen samen werken aan een vitaal en sociaal Zijpe voor haar inwoners is dan ook het motto van het gemeentebestuur van Zijpe. In de nota Lokaal Gezondheidsbeleid 2007 - 2011 staat beschreven wat er in de komende vier jaar zoal wordt gedaan op het gebied van gezondheid.

Deze nota is vastgesteld in de raad van 11 december 2007. Het is de tweede keer dat de gemeente Zijpe een nota lokaal gezondheidsbeleid presenteert. De eerste nota bestreek de periode 2003-2006. Deze tweede nota kan gezien worden als een herijking van het geformuleerde beleid. Daarnaast hebben zich in de tussenliggende tijd maatschappelijke ontwikkelingen en veranderingen in het overheidsbeleid voorgedaan, die aanpassing van het beleid noodzakelijk maken.

Deze nota is regionaal van opzet vanwege de onderlinge samenwerking en de gelijkluidende speerpunten (vijf in totaal) op dit terrein van de regio gemeenten. Twee speerpunten krijgen extra aandacht, deze zijn: alcohol gebruik bij jongeren en psychische problemen. De drie andere speerpunten, roken, overgewicht en diabetes mellitus krijgen ook aandacht. De voortgang en evaluatie van projecten op het gezondheidsbeleid, die onderdeel zijn geworden van het lokale gezondheidsbeleid, zijn in samenspraak met de werkgroepen Leefstijl Ouderen en Leefstijl Jongeren tot stand gekomen. Eveneens is de nota aan de orde geweest in het Platform Zijpe Gezond.

De evaluatie en ontwikkelingen op het gebied van het gezondheidsbeleid in Zijpe kunt u lezen in de paragrafen 2.3 en 3.4. Een concreet overzicht van de lokale projecten en actieplannen op het gebied van het gezondheidsbeleid voor de komende vier jaar kunt u lezen in paragraaf 9.3.

Wij zullen u regelmatig informeren over de voortgang van de uitgevoerde activiteiten op dit terrein van gezondheid.

Voor informatie en vragen over deze nota kunt u contact opnemen met mevrouw W. Botman. Telefoon: 0224 574170. U kunt haar ook mailen w.botman@zijpe.nl.


* Voorblad nota lokaal gezondheidsbeleid.pdf