Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06-03)

OOSTERHOUT NB, 6 maart 2008

Dronken automobilist aangehouden

KAATSHEUVEL: De politie heeft woensdagnacht rond 02.30 uur op de Midden-Brabantweg een 45-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Agenten zagen de man slingerend rijden en hij reed door het rode licht. Ze hielden de man aan en roken een alcohollucht. De Tilburger blies op het bureau 260 ug/l terwijl maximaal 200 ug/l is toegestaan. De man is met een bekeuring en een rijverbod van 1 uur heen gezonden.

Man deelt kopstoot uit

NIEUWENDIJK: De politie hield woensdagavond een 27-jarige man uit Lelystad en een 31-jarige man uit Sleeuwijk aan. Beiden zouden bedreigingen naar elkaar geuit hebben. Rond 20.00 kwam er bij de politie een melding binnen van een 'woordenwisseling' bij een loods aan de Rijksweg. De Sleeuwijker gaf de 27-jarige man een kopstoot in het gezicht. Over en weer verder er vervolgens bedreigingen geuit. De politie hield beide mannen aan en maakt procesverbaal op. Vermoedelijk was de oorzaak een relationele ruzie.

Winkeldieven opgepakt

OOSTERHOUT: Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden voor het stelen van een blikje bier in een supermarkt op het winkelcentrum Zuiderhout. De verdachte kon de geldboete niet betalen. Hij is met een AU-dagvaarding heengezonden. De verdachte ontkent de winkeldiefstal.

De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen dagvaarding krijgt uitgereikt. Lik-op-stuk beleid dus. Op een dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Dit werkt een stuk efficiënter voor politie en Justitie. De verdachte hoeft namelijk niet meer op de hoogte worden gebracht van de rechtszaak. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

SPRANG CAPELLE: Een 44-jarige vrouw uit Tilburg is woensdagmiddag aangehouden voor het stelen van winkelkleding in een kledingzaak aan de Kerkstraat. De verdachte gaf de diefstal toe. Op het bureau bleek dat de vrouw een bekende van de politie was. Ze had twee weken voorwaardelijk en zat in haar proeftijd. Ook had de vrouw nog een geldboete open staan. De vrouw is in verzekering gesteld en ze wordt voortaan aangemerkt als 'veelpleger'.

De verdachte is een van de ruim 200 personen in Midden en West Brabant die onder de noemer veelpleger valt. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers.

Fietster gewond door aanrijding met automobilist

OOSTERHOUT: Donderdagochtend vond er op de Oude Veerseweg een verkeersongeval met letsel plaats waarbij een auto en fiets betrokken waren. De 20-jarige fietser uit Raamsdonk is met een hoofdwond en rugklachten overgebracht naar het Amphia ziekenhuis in Breda. Een 41-jarige man uit Raamsdonksveer reed rond 06.15 uur met zijn auto over de Oude Veerseweg richting Oosterhout. De fietser reed op het fietspad dat naast de autoweg lag. Toen de fiester de autoweg wilde oversteken werd hij geraakt door de automobilist. De fietser bleek een hoofdwond te hebben en rugklachten. Door het ongeluk ontstond er filevorming op de naastgelegen rijksweg A 27 door 'kijkers'. De Oude Veerseweg is, vanwege het politieonderzoek, gedurende twee uur afgesloten geweest in beide richtingen.

Auteur: Eefje Klijberg