Politie Zuid-Holland-Zuid

06/03 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 06-03-2008 o Persberichten district I

FIETSWRAKKENACTIE STATION ZWIJNDRECHT 2008
ZWIJNDRECHT - De politie in Zwijndrecht start op 12 maart 2008 de jaarlijkse fietswrakkenactie in het stationsgebied van deze plaats. Het gaat hier om de fietsenstallingen aan de voor- en achterzijde van het NS-station Zwijndrecht.
Het is de politie al jaren bekend dat er bij het station Zwijndrecht geregeld fiets wrakken gedumpt worden die daar vervolgens dan maanden blijven staan. Dit heeft tot resultaat dat er een tekort ontstaat aan stallingplaatsen. Het geeft ook een rommelig aanzicht, wat de veiligheid weer niet ten goede komt.
Vanaf 12 maart 2008 zal de politie de daar aanwezige fietswrakken voorzien van een zgn. blauw-witte wrakkensticker. Op deze sticker staat aangegeven dat de eigenaar van het wrak tot 28 maart 2008 de tijd heeft om zijn fietswrak weg te halen. Hierna zullen de fietswrakken door de politie worden verwijderd.

GESNAPT ZONDER RIJBEWIJS
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft in de nacht van woensdag 5 maart op donderdag 6 maart een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op een parkeerplaats langs de A16. Bij het zien van de politie reed de bestuurder weg, reden genoeg voor de agenten om hem te controleren. De man kon geen rijbewijs overleggen, alleen een id-bewijs. Bij controle van de persoonsgegevens bleek hij nog een boete en een gevangenisstraf van 14 dagen te hebben openstaan voor meerdere keren rijden zonder rijbewijs. De man werd aangehouden, mede gezien het feit dat hij wederom zonder rijbewijs reed. Zijn auto is in beslaggenomen. De man zal zijn straf uit moeten zitten en is voorlopig zijn auto kwijt.

AANRIJDING FIETSSTER/BROMFIETSSTER
DORDRECHT/PAPENDRECHT Op het fietspad langs de N3 net over de brug richting Papendrecht is woensdag 5 maart omstreeks 18.30 uur een 16-jarig meisje op de bromfiets in botsing gekomen met een 21-jarige vrouw op de fiets. De bromfietsster reed door onbekende oorzaak achterop de fietsster. De 16-jarige kon haar evenwicht bewaren door de aanrijding, de bromfietsster viel en klapte tegen de ijzeren vangrail. Ze werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De bromfiets werd getakeld. De ouders van het slachtoffer werden direct ingelicht en zijn naar het ziekenhuis gegaan.

ERVANDOOR
DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht is woensdag 5 maart eind van de middag alsnog in de kraag gevat toen de politie hem wilde controleren. Surveillerende agenten zagen de man op een bromfiets rijden in de Colijnstraat. Hij reed erg hard, had geen helm op en er zat geen kentekenplaat op de bromfiets. Bij het zien van de politie ging de bromfietser ervandoor. De dienders zagen hem op een gegeven moment een garagebox in rijden in de Colijnstraat. Toen hij daar uit kwam, werd de achtervolging voortgezet, de man ging er namelijk weer vandoor, deze keer te voet via de Thorbeckeweg. In een portiek in de Frank van de Goesstraat werd hij gevonden. Hij had zich daar verstopt. Met de agenten ging hij terug naar de garagebox waar de bromfiets werd onderzocht. Deze bleek niet van diefstal afkomstig. Wel bleek de 22-jarige na een blaastest alcohol gedronken te hebben, hij blies 1,1 promille. Ook bleek hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 5 maart een gestolen fiets aangetroffen in de Aagje Dekenstraat. Een surveillerende agent zag de fiets staan met geen origineel slot. Ook was het framenummer gedeeltelijk verwijderd. Na controle van de tweewieler bleek deze in 2003 uit een schuur gestolen te zijn aan de Diepenbrockweg. De agent belde daarop aan bij de woning waar de fiets voor stond. Het vervoersmiddel bleek door de 22-jarige dochter des huizes te zijn gekocht van iemand. Ze zal door de politie op het politiebureau uitgenodigd worden voor het afleggen van een verklaring. De rechtmatige eigenaar van de fiets zal in kennis worden gesteld. HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op woensdagmiddag 5 maart een 13-jarige jongen uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op het Burgemeester Baxpark. Een surveillerende agent zag de knul daar fietsen op een tweewieler zonder leverancierssticker. De diender besloot de fiets te controleren, deze bleek van diefstal afkomstig. Het vervoersmiddel werd in maart 2007 gestolen in Nijmegen. Op het politiebureau bleek de vader van de 13-jarige de fiets voor zijn zoon gekocht te hebben via internet. Vader en zoon hebben afstand van de fiets gedaan. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld.

AANRIJDING
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 18-jarig meisje uit Hendrik-Ido-Ambacht is woensdagmorgen 5 maart gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur een 51-jarige man uit Oud-Alblas sloeg vanaf de Graaf Willemlaan linksaf de Van Godewijckstraat op. De 18-jarige kwam op dat moment aangelopen vanaf winkelcentrum De Schoof en liep richting de kruising Van Godewijckstraat/Graaf Willemlaan. Nabij de voetgangersoversteekplaats heeft de vrachtwagen haar vermoedelijk tijdens het maken van de bocht geraakt waardoor ze viel. De traumahelikopter werd in eerste instantie ingezet maar gecancelled toen ambulancepersoneel constateerde dat het niet nodig was. Het slachtoffer werd met letsel in het gezicht naar het ziekenhuis gebracht waar ze opgenomen werd voor onderzoek.