Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Jeugd- en jongerenwerk Oud-West naar Stichting Dock

6 maart 2008

Het jeugd- en jongerenwerk van stadsdeel Oud-West gaat definitief naar de Stichting Dock uit Rotterdam. Eerder besloot het Dagelijks Bestuur hierover op 12 februari jl. Het ging toen om een voorlopige gunning/opdracht. Tot eind februari konden de andere inschrijvers namelijk een kortgeding aanspannen tegen dit besluit. Dit is niet gebeurd.

Goede ervaringen met Dock
Voorafgaand aan deze keuze liep de officiële aanbestedingsprocedure voor het jeugd- en jongerenwerk van eind november 2007 tot half januari dit jaar. Volgens de beoordelingscommissie kwam de Stichting Dock als beste uit de bus. Zij voldeed aan alle gestelde eisen.

Jongeren aan het woord
Yvonne Lammers, portefeuillehouder Jeugd: "Ik ben heel blij met de keuze voor Stichting Dock. Zij zetten sinds eind 2000 het opbouwwerk op een professionele manier op de kaart in onze buurten: Bellamy, Borger, Cremer, Da Costa en Vondel. Zij richtten zich hierbij op jongeren, allochtonen en kwetsbare groepen. Als bestuur zijn wij heel tevreden over hun manier van werken en de resultaten. Dock kan nu direct met een aantal zaken aan de slag. De deelraad heeft de hoofdlijnen en uitgangspunten van het jeugd- en jongerenbeleid vastgesteld. Die kunnen nu vertaald worden in acties."

"De jongeren kunnen zelf actief meepraten over allerlei jeugd- en jongerenzaken. Dat vind ik belangrijk. Zo kunnen ze invloed uitoefenen. Daar sta ik als portefeuillehouder helemaal voor open."

Activiteiten Dock
Dock zal zich richten op allerlei recreatieve activiteiten, waaronder de open inloop met tafelvoetbal. Verder neemt Dock de vakantie-, vormende en educatieve activiteiten voor zijn rekening. De jongeren bedenken die zelf en gaan ze ook zelf uitvoeren. Kortom: centraal staat door en voor jongeren.

Stichting Dock is op 1 maart met deze nieuwe opdracht gestart. Zij werken vanuit het pand aan de Hildebrandstraat 2 in Amsterdam Oud-West.

Einde persbericht

Nadere inlichtingen:

Naam: Patricia Weijers, communicatieadviseur portefeuille Jeugd
Telefoon: 020 - 252 3503 of 06 -129 91 750 E-mail: P.Weijers@oudwest.amsterdam.nl Perstelefoon: 06 - 129 91 750