Ingezonden persbericht


ZXZW Persbericht, Tilburg, 6 maart 2008

Voor directe publicatie

Eerste namen ZXZW festival 2008 bekend

De eerste namen voor de vierde editie van ZXZW zijn bekend. De volgende artiesten zullen in de week van 14 tot 21 september op verschillende locaties in Tilburg optreden:

Watain, Pulling Teeth, Pisstank, Z'ev, Computer Truck, Ladyscraper, Munch Munch, Starving Weirdos, Hey Colossus, DJ Floorclearer, Chris Moss Acid, Gastón Arévalo, Talibam!, The Pharmacy, Tep, Night Wounds, Radio Eris, Gewapend Beton, Fractional, Speedranch, Throats, Penguins Know Why, Incite, Bram Stadhouders & Onno Govaert , Black Napkins, F.M.G., Jack Beauregard en De Haan/Spruit.

Bijzonder is het enige Nederlandse optreden van Watain, een Zweedse black metal band die bekend staat om zijn theatrale optredens. Ook is de aanwezigheid van Bram Stadhouders vermeldenswaardig. In 2007 werd deze jazzgitarist door de Vereniging van Jazz en Improvisatiemuziek Podia (VIP) uitgeroepen tot 'Young VIP muzikant'.

Op zaterdag 12 april gaat de voorverkoop voor ZXZW 2008 van start.

ZXZW is een grootschalig festival voor independent cultuur. Vanuit een stevige muzikale basis brengt het ook beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

ZXZW vindt plaats van 14 tot en met 21 september in de gehele Tilburgse binnenstad. Van kraakpand tot burgemeesterskamer. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival ook www.zxzw.nl, http://zxzw.wordpress.com, www.myspace.com/zxzwtilburg, www.youtube.com/zxzwtilburg en http://www.last.fm/user/zxzw