Ministerie van Algemene Zaken

Werkbezoek minister-president Demotte van Wallonië

Nieuwsbericht | 06-03-2008

Minister-president Balkenende en minister-president Demotte hebben onder meer gesproken over innovatie en economische samenwerking tussen Wallonië en Nederland.

Balkenende sprak na afloop van een 'goed gesprek' over concrete mogelijkheden voor samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructurele onderwerpen zoals de vaarwegen. Balkenende en Demotte zien daarbij naast Rotterdam en Antwerpen een belangrijke rol voor Luik weggelegd.

Voor de camera's van de Belgische televisie liet Balkenende verder weten dat hij blij is met de nadruk die minister-president Demotte legt op het belang van innovatie voor de economie van Wallonië. Volgens Balkenende zijn dit precies de punten waar hij zich ook in Nederland sterk voor maakt. Hij pleit dan ook voor samenwerking met Wallonië op dit vlak.

Voorts spraken zij kort over de invoering van een systeem van wegbeprijzing. Balkenende en Demotte achten het van belang om op dat terrein met elkaar in gesprek te blijven, bijvoorbeeld in Benelux-verband. Daarbij moet oog worden gehouden voor de mogelijke gevolgen voor consumenten en bedrijven.

Er vinden met enige regelmaat contacten plaats op het niveau van de minister-president met Vlaanderen, Wallonië en een aantal Duitse deelstaten. Deze ontmoetingen zijn een aanvulling op de contacten die met de nationale regeringen worden onderhouden.

Meer informatie


* Den Haag, 6 maart 2008: Minister-president Balkenende ontvangt de Waalse minister-president Demotte op het Binnenhof © RVD