Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 6 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 06-03-2008

Sokken gestolen

Koog aan de Zaan, 5 maart 2008, 12.54 uur

De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden op verdenking van diefstal uit een kledingzaak aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, ontvreemdde drie paar sokken en verliet het winkelcentrum op skeelers. De bedrijfsleider zag de diefstal en zette de achtervolging in. Omdat de verdachte zijn evenwicht verloor en ten val kwam, kon de bedrijfsleider zijn spullen terugpakken. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en wist de man aan te houden. Hij bleek een autoradio/cd-speler en fles drank en een plastic tas met toiletspullen bij zich te hebben. Het vermoeden bestaat dat hij ook deze spullen gestolen heeft.

Snelheidscontroles in Waterland

Oosthuizen, 5 maart 2008, 12.23 uur

De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole uitgevoerd op de N247 ter hoogte van Oosthuizen. In totaal zijn 674 voertuigen gecontroleerd. In veertien gevallen was sprake van een overschrijding van de maximale snelheid (80 km/u). De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Diezelfde ochtend werd op diezelfde N247 ook een snelheidscontrole uitgevoerd ter hoogte van Broek in Waterland. Van de 1200 gecontroleerde voertuigen bleken er 118 de maximum snelheid van 50 km/u te hebben overschreden. Eén automobilist werd geflitst met een snelheid van 83 km/u.

In de middag werden 120 passanten aan de Hogedijk in Katwoude gecontroleerd op snelheid. Op deze weg is de maximum snelheid 60 km/u. Twintig automobilisten hielden zich niet aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/u.

Meisjes stelen kettingen

Purmerend, 5 maart 2008, 15.44 uur

Twee Purmerendse meisjes van 12 en 13 jaar zijn woensdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het tweetal stond in een modezaak in het Willem Eggertcentrum enkele kettingen te bewonderen. Een van hen liet twee kettingen in de tas glijden en de dames wilden vervolgens de winkel verlaten zonder te betalen. Winkelpersoneel hield het tweetal staande en waarschuwde de politie, die ze aanhield en voor verhoor naar het politiebureau overbracht. Na verhoor zijn de meisjes op vrije voeten gesteld. Ze krijgen een alternatieve straf opgelegd door Bureau HALT.