Gemeente Enschede

Doe mee, Werk mee, Leef mee,
in Enschede

Start Campagne Inburgering Gemeente Enschede

De Gemeente Enschede vindt het belangrijk dat mensen die uit het buitenland zijn gekomen, zo snel mogelijk inburgeren. Dit houdt in: de taal leren spreken en leren hoe we in Nederland samenleven. Iemand die de taal goed spreekt en weet hoe de Nederlandse samenleving werkt, heeft immers meer en betere kansen om vooruit te komen. Het leren van de taal heeft alleen blijvend effect als deze ook in de praktijk gebruikt wordt. Daarom kiest de gemeente Enschede voor het aanbieden van inburgeringsprogramma's waarbij het leren van de Nederlandse taal wordt gecombineerd met deelnemen aan de samenleving door te participeren in de vorm van (vrijwilligers)werk. Het inburgeringsprogramma leidt mensen op voor het inburgeringsexamen. Daarnaast is er bij de Gemeente Enschede veel meer mogelijk. Heel veel meer....de Gemeente stimuleert mensen namelijk om zich verder te ontwikkelen.

De in 2007 ingevoerde wet inburgering geeft nieuwe mogelijkheden om in te burgeren en de gemeente wil die mogelijkheden breed onder de aandacht brengen. Daarom start een grootschalige campagne aan de hand van posters in de reclamezuilen, flyers en onderzetters die verspreid worden in buurthuizen, bibliotheek, scholen consultatiebureau's etc.

Sinds de oprichting van de afdeling Taal en Inburgering in september 2007 zijn reeds 440 mensen gestart met een taal- of inburgeringsprogramma. De afdeling staat klaar om mensen met een taalbehoefte op weg te helpen en een passend traject aan te bieden. De afdeling Taal en Inburgering is gevestigd in het Werkplein aan de Korte Hengelosestraat 1. Mensen kunnen binnenlopen voor een afspraak van 9.00 tot 17.00 uur.

6 maart 2008