Gemeente Woerden

Feestelijke stremming tijdens opening Limesbrug / Groepenbrug

06 mrt 2008
Woensdag 5 maart is de Limesbrug en de Groepenbrug officieel geopend. Balonnen, vrolijke fietsers, muzikanten en kanongebulder stremde nog eenmaal het verkeer. Met dit vrolijke feest is de opening een feit. Vanuit de provincie Utrecht en de gemeente Woerden is lang en hard gewerkt aan de tot standkoming van deze bruggen. Gedeputeerde Ekkers van de Provincie en wethouder Groeneweg keken dan ook terug op een goede samenwerking.

Een samenwerking die in andere (nog lopende) projecten vervolgd wordt. Zo werken de provincie en de gemeente ook nauw samen in het A12 BRAVO project.

De Limesbrug en de vernieuwde Groepenbrug dragen bij aan een aanzienlijke vebetering van de leefomgeving:

* door de Limesbrug is de doorstroming van het verkeer verbeterd
* ook de leefbaarheid van de omringende woningen, met name bij de Groepenbrug is sterk verbeterd.

Jarenlang zagen bewoners enorme verkeersstromen langs hun woning razen. Nu wonen ze in een autoluwe straat, waardoor het mooie uitzicht op de weilanden richting Kamerik weer prominent de aandacht krijgt, die het verdient.

De Limesbrug kwam er niet zonder slag of stoot
Vorig jaar moest deze belangrijke overgang over de Oude Rijn voor 3 weken afgesloten worden. Veel bewoners ondervonden in die periode overlast: je moest een flink stuk omrijden, de alternatieve routes raakten meer dan vol, en de busdienst reed een alternatieve route.

Bedankt voor uw geduld
Alle betrokkenen willen we ook hier bedanken voor hun geduld. Dit geldt met name voor de bewoners van het Staatsliedenkwartier, die vooral ook door de omleiding van de bus, lastiger met het openbaar vervoer konden reizen.

Woensdag 5 maart was het verkeer nog één keer gestremd......, maar nu om de vrolijke fietsers, de muzikanten en de feestgangers ruim baan te geven!

Met behulp van de politie is ook vlekkeloos verlopen. Het was een feestelijke opening. Alle betrokkenen bedankt!

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |