Gemeente Zeist

06-03-2008: Gemeentebestuur verafschuwt bekladding moskee Laatst gewijzigd: 06 maart 2008

Datum 6 maart 2008

Gemeentebestuur verafschuwt bekladding Marokkaanse moskee

Loco-burgemeester Albert van Kuijk van de gemeente reageert als volgt op de bekladding van de Marokkaanse moskee in De Clomp (Zeist-West):

"Vanmorgen vroeg ontving ik van de wijkchef van de Politie het bericht dat de Marokkaanse Moskee in De Clomp (Zeist West) vannacht is beklad. Ik ben er vanmorgen ter plaatse geweest en trof er een tiental grote hakenkruizen aan en een racistische leus.

Een huiveringwekkende actie die ik verafschuw. Ook het voltallige college van B&W en de leden van de gemeenteraad hebben ontzet gereageerd op de actie. Iedereen in de Zeister samenleving, ongeacht religie of culturele achtergrond, moet zich hier veilig en gerespecteerd kunnen voelen. Daar werken we met elkaar aan.

We houden onze oren en ogen open en onderhouden contacten met onze netwerken om eventuele onrust te voorkomen dan wel tijdig te signaleren. Vanmorgen heeft dan ook een gesprek plaatsgevonden met een delegatie van het moskeebestuur om over de situatie te praten en om gevoelens uit te wisselen. De komende dagen houden we contact.

De moskee was om 10.30 uur al volledig schoongemaakt. De politie doet onderzoek naar de bekladding."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers van Bureau Communicatie: tel. 030 6987562/740, e-mail: persvoorlichting@zeist.nl