Gemeente Eersel


Nieuwstraat: laatse fase reconstructie van start

Aannemer Heijmans is afgelopen woensdag begonnen met het aansluiten van het laatste stukje riool in de Paulus Gielmansstraat. Ter hoogte van de uitrit van de Lidl dienen nog enkele buizen en een put te worden geplaatst. Na het aanbrengen van dit riool wordt ook de verkeerssluis tussen de Lidl en de Johan de Kortstraat aangebracht. Daarmee is de definitieve afsluiting van de Paulus Gielmansstraat een feit. Verkeer komende vanuit de uitrit van de Lidl kan voortaan alleen via de Nieuwstraat de parkeerplaats verlaten.

Terwijl de officiele opening van de Nieuwstraat steeds dichterbij komt wordt er nu nog hard gewerkt aan de afwerking. Inmiddels wordt het meubilair aangebracht en ook het plaatsen van de nieuwe verlichting is in volle gang.

Ter hoogte van de parkeerplaats van de Plusmarkt dienen nog enkele kabels en leidingen verlegd te worden. Bij het planten van de bomen is gebleken dat deze te veel in de weg blijken te liggen om de nieuwe platanen te planten. Deze kabels zullen in de loop van de volgende week worden verlegd. Dit kan nog een enkele dag voor enige overlast zorgen op de kruising voor de Plusmarkt.

Na het uitvoeren van de werkzaamheden aan de Paulus Gielmansstraat zal Heijmans nog een wegversmalling aanbrengen aan de M. Eerseliusstraat. Ook deze straat wordt

Indien u vragen over de werkzaamheden heeft dan kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.

éénrichtingverkeer (inrijden verboden vanaf Hint), en daarmee zal de nieuwe verkeerssituatie rondom de Nieuwstraat en Rythoviusbuurt in zijn geheel gereed zijn.