KNMG

Kennis Beter Delen op 6 en 7 maart, NH Koningshof in Veldhoven

N.B. Bij inschrijving vóór 21 januari geldt 10% korting!

De KNMG, het CBO, ZONMW en twaalf andere organisaties in de gezondheidszorg organiseren de vierde editie van het congres Kennis Beter Delen. De aanleiding voor de eerste editie van dit congres, was de constatering dat er bij beroepsverenigingen, wetenschappelijke verenigingen, zorginstellingen en kennisinstituten grote behoefte bestond om kennis over de implementatie van richtlijnen, kwaliteitsindicatoren, kwaliteitsafspraken met zorgverzekeraars, e.d. onderling uit te wisselen. In een aantal jaren is het Congres kennis beter Delen uitgegroeid tot het nationale congres over de implementatie van kwaliteitsverbeteringen en innovaties in de gezondheidszorg.

Implementatie van de kwaliteitssystemen van beroepsbeoefenaren vormt een belangrijk inhoudelijke speerpunt van het congres. Voor beroepsbeoefenaren, zorginstellingen, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars zijn ook de sessies over lokale kwaliteitsafspraken tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars in het kader van de zorginkoop interessant zijn. Ter illustratie een greep uit het grote aantal sessies over deze onderwerpen:


* Coach of boeman? Welke vorm van visitatie leidt tot betere resultaten? (NHG)
* Bonus koppelen aan geleverde zorg: een prikkel voor kwaliteit? (WOK Nijmegen)
* Help..., nou moet ik ook nog onderhandelen! (Orde van Medisch Specialisten)
* Implementatie van het Veiligheids Management Systeem op basis van de NTA 8009:2007. (www.vmszorg.nl)
* Spiegelgesprekken: feedback verwerven doe je niet zo maar... (AMC)
* Brengen scorelijstjes de zorg verder? CQ-index: bron voor inspiratie (AGIS)

Naast bijna 40 sessies over de curatieve zorg, zijn er ook sessies over de care, preventie, en implementatietechnieken.

Meer informatie kunt u vinden op www.kennisbeterdelen.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de voorbereidingen van het congres, dan kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief 'Kennis Beter Mailen' door een e-mail te sturen aan congresbureau@fed.knmg.nl

Accreditatie
Kennis Beter Delen is geaccrediteerd voor medisch specialisten, verpleeghuisartsen en sociaal geriaters, artsen verstandelijk gehandicapten en sociaal geneeskundigen, Accreditatie is aangevraagd voor huisartsen en revalidatieartsen.

Laatst gewijzigd: 09-01-2008