KNMG

KNMG en LAD introduceren Basic-lidmaatschap

Tijdens de KNMG-Carrierebeurs op 16 februari jl. introduceerden de KNMG en de LAD gezamenlijk een nieuw lidmaatschap: Basic. Een lidmaatschap speciaal voor pas afgestudeerde basisartsen.

Jojanneke Buis (30) uit Amsterdam is het eerste Basic-lid. Zij studeerde af in mei 2007 en is in afwachting van een opleidingsplek psychiatrie. Als student was Jojanneke al gratis lid van de KNMG. "Ik was dus al bekend met de KNMG. Het is een goede organisatie, met veel leden. Ik vind het belangrijk om aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging. De KNMG organiseert veel workshops die me aanspreken en die zijn met name handig voor arts-assistenten. En natuurlijk lees ik graag Medisch Contact. De laatste tijd ontving ik het blad niet meer. Ik was inmiddels drie keer verhuisd dus ik stuurde een mail naar de KNMG. Uit het antwoord bleek dat ik studentlid af was, maar in aanmerking kom voor het Basic-lidmaatschap. Ik heb een kijkje genomen op de website. Het aanbod sprak me aan en zo ben ik lid geworden."

Op dit moment werkt Jojanneke als ANIOS in een GGZ-instelling. Jojanneke: "Ik wil graag in opleiding tot psychiater maar daarvoor heb je wel ongeveer een tot twee jaar ervaring nodig. Ik weet natuurlijk niet hoe lang het gaat duren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik uiteindelijk een opleidingsplaats krijg. Ja, en dan vervalt mijn Basic-lidmaatschap helaas. Maar ik zal dan zeker lid worden van een van de beroepsverenigingen." Tot slot krijgt Jojanneke te horen dat, omdat zij het eerste Basic-lid ooit is, het eerste jaar gratis lid is. "Dat is helemaal fijn", is het antwoord daarop.

Paul Rijksen, algemeen directeur van de KNMG, over het Basic-lidmaatschap: "Dit lidmaatschap is een overbruggingsfase om basisartsen een dak boven hun hoofd te bieden. Dat was er voorheen niet. Studenten profiteren van de voordelen van het gratis KNMG-lidmaatschap. Met Basic bieden we basisartsen, op een vriendelijke en laagdrempelige manier, hier een vervolg op totdat ze lid worden van een van de beroepsverenigingen."

Voordelen van het Basic-lidmaatschap:
Het Basic-lidmaatschap is ingesteld voor pas afgestudeerde basisartsen die in afwachting zijn van een opleidingsplaats. Het eerste jaar kost het lidmaatschap slechts ¤ 75. Voor dit geld krijg je:
- Wekelijks Medisch Contact en maandelijks het Geneesmiddelenbulletin;
- Gebruik van producten en diensten van het KNMG Loopbaanbureau (inclusief de workshop 'Solliciteren naar een opleidingsplaats');
- Juridische dienstverlening;

- Gratis verzekeringen;
en nog veel meer.

Kijk voor het complete aanbod en voor online inschrijvingen op www.knmg.nl/basic. Vragen? Stuur een e-mail naar: basic@fed.knmg.nl of bel: 030- 282 33 22.