Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DALLAS - FORT WORTH MET AMUSEMENT VOOR HET HELE GEZIN: VAN COWBOYS EN RODEO'S TOT SIX FLAGS

MET SUPERMAN

Amsterdam, 6 maart 2008. In Texas, waar alles nu eenmaal groots wordt aangepakt, maakt Dallas - Fort Worth het familie-uitstapje tot iets spectaculairs. Cowboys en hun rodeo's, historische treinen uit het Wilde Westen, haaien en pijlstaartroggen in het mega-aquarium van Dallas, het spectaculaire Museum voor Natuur en Wetenschap en Six Flags met Superman om maar iets te noemen. De bezoekers van Dallas - Fort Worth komen ogen en oren tekort tijdens hun verblijf in dit boeiende stuk van Texas.

'Howdy Folks' & gebakken Snickers,
Twee keer per jaar vindt er een spraakmakend festival plaats, dat 24 dagen duurt. Fort Worth begint het jaar met de Fort Worth Stock Show and Rodeo - 's werelds enige originele overdekte rodeo show en Amerika's oudste veetentoonstelling. In Dallas is het in september tijd voor de State Fair of Texas, het grootste door een Amerikaanse staat georganiseerde festival in de VS, waar de traditionele begroeting nog altijd 'Howdy Folks!' is. Op beide festivals is van alles te doen: kermisattracties, digitaal amusement, kinderboerderijen, optredens, rodeo en Texas-winkels. Veel aandacht trekt altijd de 'Bak Alles Keuken': wat te denken van gebakken Coke, gebakken Snickers en gebakken guacamole? Kinderen zijn er dol op!

Haaien
In Dallas - Fort Worth kun je het hele jaar door allerlei attracties bezoeken. Het Dallas World Aquarium bevat 365.000 liter zoutwater met daarin haaien, pijlstaartroggen en honderden vissoorten uit drie oceanen en talloze zeeën. De nieuwe tentoonstelling The new Orinoco - Secrets of the River is gewijd aan de planten en dieren langs de Orinoco-rivier in Venezuela. Middeleeuwse tovenarij, een steekspel en valkendressuur zijn te bewonderen tijdens een Medieval Times Dinner and Tournament, en in Fort Worth komt elke middag het Wilde Westen tot leven als cowboys een kudde langhoorns door de Stockyards leidt.

Treinen en vliegtuigen, nature en science.
Ook kinderen die gek zijn op treinen en vliegtuigen, komen in Dallas - Fort Worth ruim aan hun trekken. Bekijk de treinen van binnen en van buiten in het Age of Steam Railroad Museum in Fair Park, Dallas' oudste spoorwegstation, met meer dan 30 modellen waaronder historische treinen op ware grootte. De nog steeds rijdende Grapevine Vintage Train met wagons uit de jaren 20 verbindt de historische stadskernen van Grapevine en Fort Worth. Het Frontiers of Flight Museum is gewijd aan de geschiedenis van de luchtvaart, vanaf de gebroeders Wright tot de eerste mens op de maan - er is een speciale afdeling voor kids. Dan het hoofdstuk 'leerzaam en toch spannend'. Het Museum of Nature and Science beschikt over een spectaculair 3-D digitaal planetarium, een IMAX-theater en meer dan 200 interactieve opstellingen. In de aangrenzende Texas Discovery Gardens kunnen de bezoekers exotische vlinders van nabij bewonderen en genieten van de schitterende tuinen waarin de kinderen vrij kunnen rondrennen.

Cowgirl
Het National Cowgirl Museum and Hall of Fame brengt een ode aan de grote vrouwen uit het Westen zoals scherpschutter Annie Oakley, de heldin Sacagawea en het eerste vrouwelijke lid van het Hooggerechtshof, Sandra Day O'Connor. Er zijn in de VS maar twee plaatsen waar je kunt zien hoe papiergeld gemaakt wordt: in Washington DC bij het Bureau of Engraving and Printing en in Fort Worth. De wereldberoemde Fort Worth Zoo stelt de natuurlijke habitat centraal en de Dallas Zoo heeft een interactief vogelreservaat waar de bezoeker insecten en zaadjes aan de vogels kunnen voeren.

Six Flags & Superman
Six Flags Over Texas heeft zo'n 100 attracties, waaronder de Superman Tower of Power, de hoogste achtbaan in zijn soort ter wereld. In het nabijgelegen Six Flags Hurricane Harbor vind je een zeer groot aantal aantal (typisch Texas!) spectaculaire waterattracties. In het Great Wolf Lodge Family Resort hoef je je hotel niet eens te verlaten! Het gigantische, voor 100 miljoen dollar opgetrokken hotel heeft een overdekt waterspeelpark van ruim 7000 m2, een buitenwaterspeelpark en vier restaurants.