Ingezonden persbericht


BMW Group
Nederland
Public Relations

Persbericht
6 maart 2008

MINI en Mandarina Duck:
Modieuze match in Milaan

München/Rijswijk. Tijdens de afgelopen Mipel-beurs in Milaan hebben MINI en Mandarina Duck de nieuwe collectie MINI Bags gelanceerd. De samenwerking tussen MINI en Finduck, moedermaatschappij van het exclusieve tassenmerk Mandarina Duck, werpt hiermee haar vruchten af.

MINI. NOT JUST A CAR

De MINI Collection van Mandarina Duck heeft als gemeenschappelijk thema: MINI. NOT JUST A CAR , en bestaat uit twee verschillende collecties: de Fashion Range en Luggage Range. De eigentijdse handtassen en portefeuilles voor mannen en vrouwen uit de Fashion Range zijn vanaf eind van deze maand verkrijgbaar. Vanaf volgende maand is de Luggage Range leverbaar, die bestaat uit de productlijnen Go Fast! en Check Out.

De collecties vallen op door een combinatie van klassieke vormen, innovatieve materialen en bijzondere details. Voorbeelden zijn de Union Jack-print in de binnenvoering van de reistassen, en de wielen van sommige trolleys zijn natuurgetrouwe kopieën op schaal van de velgen van een MINI. Ook voor de MINI Clubman werden enkele specifieke tassen ontworpen. Elke afzonderlijke accessoire is met veel zorg en oog voor detail afgewerkt en past in de individuele en moderne lifestyle van de MINI-rijder. Voor deze collectie hebben we ons gericht op een eigenzinnige en extraverte klantengroep , vertelt Francesco Lampronti, licentiemanager van Finduck. Het design en de producten passen bij een modebewuste, urban lifestyle van een consument die dol is op reizen en winkelen. Een MINI is niet zomaar een auto die zijn passagiers alleen maar van A naar B brengt, het gevoel dat je in een MINI krijgt is minstens zo belangrijk. Met deze nieuwe MINI Collection kan de liefhebber dat unieke MINI-gevoel de hele dag bij zich dragen.

Luggage Range: Go Fast! en Check Out

Voor de moderne reiziger hebben MINI en Mandarina Duck met zorg de Luggage Range samengesteld, die bestaat uit de productlijnen Go Fast! en Check Out. In deze twee afzonderlijke sets reistassen zijn herkenbare details van de MINI verwerkt. Zo is de ovaalvormige handgreep van de trolley een rechtstreekse verwijzing naar het dashboard en andere ronde vormen van het MINI-interieur. Beide lijnen omvatten een Large Trolley (65 cm), een Cabin Trolley (55 cm), een Pilot Bag voor de zakelijke reiziger en een Wheel Duffle weekendtas. Andere onmisbare items zijn de Small Duffle, de Washkit, een laptoptas en de Backpack. Voor de Go Fast! productielijn is er bovendien de Messenger, een praktische handtas voor kantoor.

Fashion Range: wintercollectie 2008/2009

Tijdens de Mipel-beurs in Milaan konden bezoekers ook alvast kennismaken met de nieuwe herfst- en wintercollectie van MINI, die vanaf september bij de dealer ligt. Voor deze collectie ontwierp Mandarina Duck drie verschillende tassenlijnen voor dames: Pop Art, MINI Bag en Not Just a Tattoo . Daarnaast werd in Milaan een aantal mannelijke of uniseks designs getoond, onder de namen Badge, Edge (de lederen variant van Badge), Black Jack, Circular en Tag Bag.

De MINI Collection 2008 is te koop bij de MINI dealer en via www.MINI.nl/shop.

Voor meer beeldmateriaal van de MINI Collection 2008 verwijzen wij naar onze mediasite www.press.bmwgroup.com.

Rijswijk, 6 maart 2008

----------