Ingezonden persbericht


IT HerOlympics: Microsoft lanceert reeks nieuwe zakelijke producten voor IT-professionals en ontwikkelaars

Windows Server 2008, SQL Server 2008 en Visual Studio 2008 gefocust op beveiliging, het web, virtualisatie en betere business intelligence

Schiphol-Rijk, 6 maart 2008 - Met het thema IT HerOlympics lanceert Microsoft vandaag in Nieuwegein drie belangrijke zakelijke producten officieel in Nederland: Windows Server 2008, Visual Studio 2008 en SQL Server 2008. Nadat op 27 februari jl. in Los Angeles het startschot werd gegeven voor deze omvangrijkste productlancering in de geschiedenis van Microsoft, doet Microsoft Nederland dit vandaag ten overstaan van ruim 1.800 Nederlandse IT-professionals en ontwikkelaars. Het thema IT HerOlympics is gekozen omdat Microsoft van mening is dat de mensen die met deze technologie werken, topprestaties leveren.

Voor klanten is deze lancering een belangrijke mijlpaal op weg naar Dynamic IT: Microsofts initiatief om klanten te helpen met het optimaal inzetten van mensen, processen en technologie. IT is hierbij een strategisch bedrijfsmiddel. Met de nieuwe producten die vandaag worden gelanceerd, kunnen klanten de effectiviteit en beveiliging van hun hele bedrijfsinfrastructuur verbeteren. Andere speerpunten zijn virtualisatie, business intelligence en de volgende generatie webmogelijkheden om de bedrijfsresultaten te helpen stimuleren.

Gezien het actieve en innovatieve karakter van de Nederlandse IT-markt verwachten we dat klanten de nieuwe technologie snel zullen gaan gebruiken. In het bijzonder de virtualisatietechnologie in Windows Server 2008 - Hyper-V - zal een snelle adoptie stimuleren. Met een marktaandeel van 80% voor Windows Server in Nederland, is de lancering van deze nieuwe versie een belangrijke release voor veel klanten , zegt Erwin Hartenberg, product solutions manager bij Microsoft Nederland. Datzelfde geldt voor Visual Studio 2008, aangezien ruim 53 procent van de Nederlandse ontwikkelaars oplossingen bouwt op het .NET platform.

De grote belangstelling voor deze lancering door de Nederlandse IT-industrie is tekenend voor de vraag naar de nieuwe producten. De afgelopen maanden zijn bètaversies van Windows Server 2008 en SQL Server 2008 in Nederland ruim 12.000 maal gedownload. Nederland was ook goed vertegenwoordigd in het zogenaamde Rapid Deployment Programma. Dit programma biedt grote zakelijke klanten de mogelijkheid om één of meer van de nieuwe producten al in een productieomgeving te gebruiken, met ondersteuning van Microsoft. Klanten zoals PGGM, Leaseweb, Rijksmuseum, XS4ALL, Spaarne Ziekenhuis, Brainforce en Sogeti hebben hierdoor al ruime ervaring opgedaan met de nieuwe producten. Zij zijn positief over de verbeteringen op het gebied van beheer, beveiliging en betrouwbaarheid. Uit onderzoek door Capgemini bleek dat de gemiddelde tijdsduur voor de uitrol werd gereduceerd met 60 procent, terwijl er kostenbesparingen van tienduizenden euro s op jaarbasis zijn gerealiseerd.

Recordresultaten in benchmarks

Windows Server 2008 en SQL Server 2008 hebben al een aantal records gebroken in diverse industriebenchmarks, waaronder TPC-E en TPC-H. Verder zijn recordscores behaald in diverse klantscenario s, waaronder Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamix AX, Siemens Teamcenter en Camstar Manufacturing Execution Systems. Microsoft heeft verder bekendgemaakt dat Windows Server 2008 met het .NET Framework 3,5 maal sneller is dan IBM WebSphere op RedHat Linux, zo blijkt uit twee nieuwe benchmarktests. Deze toonden een prestatieverbetering van 117 procent in de door IBM ontwikkelde Trade 6.1-benchmark. De WSTest webservices-benchmark van Sun liet een verbetering zien van 94 procent bij de afhandeling van webservice-verzoeken. De verschillende benchmarkresultaten zijn te vinden op http://www.microsoft.com/presspass/events/HHHlaunch/docs/BenchmarkFS.doc.

Nieuwe kansen voor partners

Microsoft heeft nauw samengewerkt met tal van partners, zodat zij direct geavanceerde zakelijke oplossingen kunnen ontwerpen, bouwen, testen en uitrollen bij klanten. In Nederland traint Microsoft, samen met learning partners, de komende maanden ruim 5.000 mensen in het werken met de nieuwe producten.

Wereldwijd hebben honderden onafhankelijke softwareleveranciers zakelijke toepassingen ontwikkeld op basis van de nieuwe producten, voor onder andere retail, accountancy, handel, techniek, financiële dienstverlening, gezondheidszorg en supply chain. Een compleet overzicht van leveranciers die gecertificeerde toepassingen voor Windows Server 2008 bieden of die hun toepassingen ondersteunen op Windows Server 2008, is te vinden op http://www.microsoft.com/presspass/events/HHHlaunch/docs/PartnerWS08FS.doc.

Beschikbaarheid

Windows Server 2008 - met een bètaversie van de Hyper-V virtualisatietechnologie - en Visual Studio 2008 zijn per direct leverbaar. Van SQL Server 2008 is er nu een Community Technology Preview (CTP) beschikbaar. De uiteindelijke versie wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

In de loop van dit jaar zal Microsoft de Windows Essential Server Solutions productfamilie voor kleine en middelgrote organisaties lanceren: Windows Small Business Server 2008 en Windows Essentials Business Server 2008. Deze producten zijn gebaseerd op Windows Server 2008 en de nieuwste servertechnologieën en diensten van Microsoft. Windows HPC Server 2008, de opvolger van Windows Compute Cluster Server 2003, wordt in de tweede helft van 2008 verwacht. Aan het eind van dit jaar wordt tot slot nog de opslagoplossing Windows Storage Server 2008 verwacht.

Microsoft

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.