Meestervervalser wordt hofschilder


MAASTRICHT, 20080305 -- Meestervervalser Geert Jan Jansen biedt twee van zijn schilderijen ter veiling aan voor De Kindervallei in Valkenburg. Deze instelling van Ronald MacDonald geeft zwaar gehandicapte kinderen de mogelijkheid met hun ouders een week vakantie te vieren. De schilderijen worden donderdag 6 maart om 13.00 op kasteel Hoge Weerd in Maastricht aangeboden aan een ambassadeur van het Ronald MacDonald kinderfonds.

Voor de gelegenheid heeft Jansen geen vervalsing gemaakt maar twee portretten in de stijl van Picasso. Het onderwerp van de portretten is zowel indrukwekkend als verrassend: prinses Maxima (120x140cm) en prins Willem-Alexander. (114x141cm)

Dit vorstelijke paar zal van donderdag 6 maart tot en met zondag 16 maart te bewonderen zijn op de expositie van Geert Jan Jansen in kasteel Hoge Weerd in Maastricht. Parallel aan de Tefaf-beurs en op een steenworp afstand van het MECC. De werken ten behoeve van het kinderhuis worden later dit jaar geveild.

Vorig jaar heeft Jansen, ter gelegenheid van de expositie in kasteel Hoge Weerd, een schilderij in de stijl van Pollock cadeau gedaan aan het Kinderkankerfonds. Dit werk heeft ¤50.000 opgebracht. Jansen: "Ik vind het fijn en belangrijk dat de opbrengst van de schilderijen dit jaar in Limburg blijft en wederom naar een zeer belangrijk initiatief voor kinderen gaat."

De schilderijen worden donderdag 6 maart om 13.00 op kasteel Hoge Weerd aangeboden aan een ambassadeur van het
Ronald MacDonald kinderfonds.





Geert Jan Jansen