Ingezonden persbericht


Symposium Grijs Goud III zet kansen senioreneconomie opnieuw op de kaart

Na twee succesvolle symposia `Grijs Goud ­ Kansen van de Senioreneconomie', vindt op donderdag 6 maart 2008 het symposium `Grijs Goud III' plaats in de Kennis Campus in Emmen. Grijs Goud III focust zich op de mogelijkheden voor ondernemerschap in de toeristische & recreatieve branche in Drenthe.

De kansen van de Senioreneconomie voor Zuidoost Drenthe: Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van recreatie, toerisme & wellness?

Het spits zal `s morgens worden afgebeten door Edgar Keehnen, directeur Booming Experience en goeroe op het gebied van de trends in de seniorenmarkt. Hij zal in de plenaire sessie op aansprekende wijze ingaan op wat hij wel aanduidt als "de Bejaarde babyboomers": een protestgeneratie die nu vergrijst en over het algemeen niet onbemiddeld is en op alle mogelijke manieren zin wil geven aan het dagelijks leven. Dit als handreiking voor de aanwezige ondernemers om tot marketingactiviteiten te komen gericht op de tijdsbesteding van senioren.

Na de lunch zullen in parallelsessies een aantal inleiders aan de hand van eigen ervaringen de kansen aangeven die er liggen in Zuidoost Drenthe. Twee sessies stippen we even aan. Allereerst de sessie gewijd aan het kanaal Erica - Ter Apel. Een megaproject dat een grote spin off zal hebben op andere vormen van ondernemerschap. Daarnaast wordt er een inspirerende workshop georganiseerd over het Wildliferesort Griendtsveen. Weer terug naar de basis, verblijven tussen de wilde dieren. De realisatie van het resort levert al 300 banen op, maar wat kunnen we er verder mee als regio?

De symposiumdeelnemers keren huiswaarts met een uitgebreid informatiepakket met daarin onder ander het boek `senioren en toerisme', geschreven door prof. Dick Knook die ook een sessie op het symposium zal verzorgen. Daarnaast wordt er samen met de Kennis Campus een informatiepunt ontwikkeld die de ontwikkelingen naar aanleiding van dit symposium zal volgen en stimuleren. Dit zodat we het doel van het symposium bereiken: Een impuls geven aan de economie in Zuidoost Drenthe!