Ingezonden persbericht



28 februari 2008 Krappe arbeidsmarkt vraagt om samenwerking

CWI zet Bouw in de spotlight

Komende week richt de CWI samen met UWV, gemeenten, brancheverenigingen en kenniscentra alle aandacht op de vacatures de Bouw. De bouw profiteert momenteel van het gunstige economisch klimaat en er is volop groei. Voor de vacatures kan vaak niet direct een geschikte kandidaat gevonden wordt. In Zuid-limburg zijn ruim 1500 werkzoekenden in deze branche. Om hen in contact te brengen met de werkgevers wordt er een speeddate georganiseerd. Voor de werkgevers is er daarnaast ook een forummiddag waarbij er dieper ingegaan wordt op de specifieke problemen van de sector en naar oplossingen wordt gezocht.

Op donderdag 6 maart tussen 10.00 en 12.30 uur vindt de speeddate plaats bij CWI Heerlen (Werkplein Parkstad Limburg). Een speeddate is een verkorte sollicitatieronde van 7 minuten per kandidaat. Voor beide partijen is het een eenvoudige manier om binnen korte tijd een aantal gesprekken te voeren en kennis te maken. De forummiddag vindt plaats in Café "d'r Klinge" in Heerlen. Het thema van die middag is: Wat kan het CWI, samen met de werkgevers en opleidingsinstituten doen aan de personeelstekorten. Tot slot is er volgens goed Bouwgebruik een borrel.

Brancheweken
De Brancheweken richten zich onder meer op werkzoekenden met minder kansen op de arbeidsmarkt, zoals 45-plussers en langdurig werklozen. Het aanbieden van praktijkgerichte om- en bijscholing, stages of leerwerkbanen kan voor deze werkzoekenden de opstap betekenen naar een reguliere baan. De branches waar de actie zich de komende weken op gaat richten zijn: techniek, productie & industrie, transport & logistiek, beveiliging, bewaking & geüniformeerde beroepen, zakelijke dienstverlening, ambachten, detailhandel en zorg.

Noot voor de redactie,