Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Donderdag 6 maart 2008: Extra inloopavond Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht

BARENDRECHT (donderdag 21 februari) ­ De gemeente Barendrecht organiseert op donderdag 6 maart wederom een inloopavond over de Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht. De vorige avond op 31 januari werd door zo'n 150 geïnteresseerden bezocht. Om iedereen de gelegenheid te geven vragen te stellen en kennis te nemen van de gebiedsvisie, organiseert de gemeente een extra inloopavond. Be- zoekers kunnen tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen in het Barendrechtse gemeentehuis. Tijdens de avond zijn deskundigen aanwezig die antwoord kunnen geven op vragen. De officiële inspraaktermijn voor de Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht loopt tot 14 maart 2008.

De gebiedsvisie is tot stand gekomen om de groene ruimte aan de zuidkant van Barendrecht en de cultuurhis- torische waarden langs de Noldijk, Achterzeedijk en Koedood te beschermen. Verder is het de bedoeling om de groene en recreatieve kwaliteiten van het gebied daar waar mogelijk te versterken en uit te breiden. Maar ook de ontwikkeling van het Waalbos aan de ene kant en de 600 ha compensatiegroen voor de tweede Maas- vlakte aan de andere kant vormen een belangrijke aanleiding voor de totstandkoming van de gebiedsvisie.

Particuliere initiatieven
De Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht is opgesteld door stedenbouwkundig bureau RBOI. De Zuidrand van Barendrecht is daarin opgedeeld en per deelgebied worden aanbevelingen gedaan. De visie geeft aan welke ontwikkelingen er wel en niet in het gebied gewenst zijn. De realisatie van de visie is overigens in zeer grote mate afhankelijk van particuliere initiatieven. De gemeente hoopt dan ook met dit document initiatieven uit te lokken. Momenteel worden ontwikkelwensen voor het gebied aangehouden. De gemeente wil pas concreet op ontwikkelwensen ingaan, wanneer er minimaal een visie ligt waaraan verzoeken getoetst kunnen worden. Uiteindelijk wordt de visie uitgewerkt in een bestemmingsplan.

Zuidpolder
Tijdens de inloopavond van 31 januari werden er ook vragen gesteld over de Zuidpolder. Hoewel het inspraak- traject voor de Zuidpolder nog van start moet gaan, is er op 6 maart wel informatie over de inrichting van de Zuidpolder aanwezig. Ook is er gelegenheid om hierover vragen te stellen.

Inspraak
De Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht is op 8 januari 2008 behandeld in de commissie Ruimte en vrij gege- ven voor inspraak. De officiële inspraaktermijn van 6 weken duurt van 31 januari tot 14 maart. De Gebieds- visie Zuidrand Barendrecht ligt vanaf 21 januari tot 14 maart ter inzage in het gemeentehuis en is dan tevens te vinden op www.barendrecht.nl.

Noot voor de pers,