Gemeente Wijdemeren


Informatiebijeenkomst verdiepingen

Op donderdag 6 maart organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de verdiepingen in de Loosdrechtse Plassen.

U kunt alle vragen stellen waarop u nu nog geen antwoord heeft. Ook kunt u informatie krijgen over hoe u een zienswijze kunt indienen.

Plaats: raadzaal gemeentehuis, Rading 1 Hilversum Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

Verdiepingenplan, bestemmingsplan en MER
De provincie Noord-Holland wil door het graven van 14 meter diepe putten het water in de Loosdrechtse Plassen helderder maken. Om dit verdiepingenplan mogelijk te maken, is de provincie bezig een bestemmingsplan voor de Loosdrechtse Plassen te maken. De wet schrijft voor dat er dan ook een Milieu Effect Rapport (MER) gemaakt moet worden. In dit MER staat wat het effect van die verdiepingen op het milieu is. Iedereen die dat wil, kan zijn mening over deze MER en/of het bestemmingsplan naar de provincie sturen. Dit heet het indienen van een zienswijze. De provincie moet rekening houden met uw mening als zij het bestemmingsplan in april wil gaan vaststellen. De gemeente zal ook een zienswijze indienen.

Hoe dien ik mijn zienswijze in?
Iedereen kan een kort briefje schrijven met daarin zijn mening over de plannen en dat sturen naar: GS van Noord-Holland, t.a.v. mevrouw J.Hoogendijk, directie Beleid, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Denk er wel om dat u per plan een briefje moet schrijven en dat u die voor 14 maart post.
(26-02-2008)