UMC Utrecht


Wetenschapsdag

Lezing

Op donderdag 6 maart vindt weer de jaarlijkse Wetenschapsdag plaats. Studenten presenteren hun onderzoek aan hun medestudenten en andere belangstellenden. Een dagjury, onder voorzitterschap van emeritus hoogleraar prof.dr. Van Gijn, beoordeelt de lezingen en de posters en kent prijzen toe. Het publiek beoordeelt ook de lezingen en de posters en wijst de publieksprijs toe.

Sinds een aantal jaren is er ook een gastspreker. Dit jaar wordt deze lezing verzorgd door prof.dr. Huib Mansvelder, hersenonderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het onderwerp van de lezing is het onderzoek met `achterlijke' muizen met nieuwe ervaringen biedt perspectief voor mentaal gehandicapten

De hersenen van mentaal achtergebleven muizen herstellen als ze in hun jeugd veel nieuwe ervaringen opdoen. Uit onderzoek blijkt dat verzwakte verbindingen tussen hersencellen het dan weer net zo goed doen als de neuronale schakelingen in een gezond muizenbrein. De resultaten kunnen consequenties hebben voor kinderen met een geestelijke beperking. Prof.dr. Huib Mansvelder gaat in zijn lezing in op neurale veranderingen, mentale achterstand en een stimulerende omgeving.

Om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Een van de prijzen is de uitreiking van de prijs voor de `medewerker en de docent-van-het-jaar', voorgedragen door de studieverenigingen Mebiose en MSFU "SAMS". De bijeenkomst eindigt met een borrel om de winnaars te feliciteren.

Het programma

Tijdstip:

Locatie:

Wat?

14.00 - 14.45

Gele collegezaal

drie presentaties door studenten

14.45 - 15.15

Foyer Stratenum

Pauze - zes posterpresentaties

15.15 - 16.00

Gele collegezaal

drie presentaties door studenten

16.00 - 16.15

Bovenfoyer UMC

Pauze

16.15- 17.00

Blauwe collegezaal

Gastspreker - prof. Huib Mansvelder - hersenonderzoeker - Vrije Universiteit Amsterdam

17.00 - 18.00

Blauwe collegezaal

Uitreiking prijzen en beurzen - decaan prof. Jan Kimpen

18.00- 18.30

Foyer Stratenum

Borrel

Meer informatie? Voor prijzen en beurzen en voor de wetenschapsdag - studentandscience@umcutrecht.nl

donderdag 28 februari 2008