Gemeente Leeuwarden

Persbericht

Start bouw nieuw onderkomen LIMOR

De bouw van het nieuwe onderkomen voor LIMOR (de Landelijke Instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie) aan De Kei in Bilgaard wordt donderdag 6 maart officieel gestart. Roel Sluiter, wethouder Wonen en Zorg van de gemeente Leeuwarden, geeft samen met wijkbewoner de heer M.S. Nazir het startsein.

Het nieuwe onderkomen biedt onderdak aan 15 appartementen voor crisisopvang en 16 appartementen als woonpension. In de crisisopvang worden daklozen uit heel Friesland tijdelijk opgevangen. Daarna is het de bedoeling dat ze doorstromen naar andere voorzieningen in de regio of terugkeren naar zelfstandige huisvesting.

LIMOR is nu nog gevestigd in De Wending aan de Albert Schweitzerstraat. Deze locatie was aan vervanging toe, omdat mensen er niet goed individueel konden worden opgevangen. De gemeente Leeuwarden en WoonFriesland ondertekenden eerder een prestatiecontract voor de nieuwe locatie.

LIMOR helpt mensen weer een eigen plek in de samenleving te krijgen met thuisbegeleiding, woonvoorzieningen en crisisopvang en is een erkende en tevens gecertificeerde zorgaanbieder in Friesland, Groningen, Overijssel en Zuid-Holland.


Noot voor de redactie,

Gemeente Leeuwarden