Socialistische Partij Rotterdam

Vragen over onderzoek naar nieuw poppodium in Rotterdam

05-03-2008 * Afgelopen zaterdag organiseerde de SP een druk bezocht debat in Rotown over de Nederlandse popmuziek met muzikanten, programmeurs en organisatoren waar ook SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen deel aan nam. Toen de Rotterdamse popsector ter sprake kwam, rees vanuit het panel en het publiek de vraag hoe het gesteld is met de kwartiermaker die onderzoek zou doen naar een nieuw groot podium in Rotterdam. Theo Cornelissen heeft hierover schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B&W.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 september 2007 bij de behandeling van de visie op de lokale popsector en de uitvoering hiervan werd besloten een nauwkeurig onderzoek te plegen naar de noodzakelijkheid van een nieuw grootstedelijk poppodium naast 'Mytown', de opvolger van Nighttown. Dit onderzoek zou uitgevoerd worden door een zogenaamde kwartiermaker, die op korte termijn aangesteld zou worden, in samenwerking met de popsector. Deze kwartiermaker zou de uitkomsten van zijn onderzoek toetsen aan de inhoud en vorm van 'MyTown' en een uitspraak doen over de mate waarin 'MyTown', als opvolger van Nighttown, geschikt is voor het vervullen van de functie van een grootstedelijk poppodium. Indien uit dat onderzoek zou blijken dat er sprake moet zijn van nieuwbouw werd een doorlooptijd van vier jaar voor dit project realistisch geacht.

De SP wil weten waar wanneer die kwartiermaker nu eindelijk begint met het onderzoek en vraagt verder aan het college of ze het met de SP-fractie eens dat een stad als Rotterdam naast een roemruchte historie in de popmuziek ook recht heeft op een roemrijke toekomst voor de jongerencultuur. Theo Cornelissen: "Het wordt tijd dat de mooie woorden van de in september vastgestelde Popvisie gevolgd worden door mooie daden".