Delhaize Groep


Delhaize Groep stelt de benoeming van François Cornélis voor als nieuw lid van haar raad van bestuur

BRUSSEL, België - 6 maart 2008 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat haar Raad van Bestuur, tijdens de Gewone Algemene Vergadering van 22 mei 2008, de benoeming van de heer François Cornélis als onafhankelijk bestuurder voor een hernieuwbaar mandaat van drie jaar aan haar aandeelhouders zal voorstellen. Tijdens dezelfde vergadering zal de Raad de hernieuwing van het mandaat van vier van haar huidige onafhankelijke leden voorstellen: Graaf Arnoud de Pret, de heer Jacques de Vaucleroy, de heer Hugh Farrington en Baron Luc Vansteenkiste.

Gewone Algemene Vergadering van 22 mei 2008

Benoeming van een nieuwe bestuurder

François Cornélis (58). De heer Cornélis is sinds 2003 Vice-Chairman van het Executief Comité van Total en Voorzitter van haar chemische divisie. Hij ging aan de slag bij PetroFina in 1973 en werd er in 1990 benoemd tot CEO en Managing Director. Hij werd eerst Vice-Chairman van het Executief Comité van TotalFina, na de fusie van Total en PetroFina in 1999 en vervolgens van TotalFinaElf (hernoemd naar Total in 2003), na de fusie met Elf in 2000. De heer Cornélis is Voorzitter van de European Chemical Industry Council (CEFIC) en de Royal Automobile Club of Belgium, lid van de Global Advisory Council van The Conference Board en Voorzitter van haar European Steering Committee. Hij is eveneens bestuurder van Sofina. De heer Cornélis behaalde een diploma burgerlijk ingenieur aan de Université Catholique de Louvain (UCL) in België.

Hernieuwing van bestuurdersmandaten en van het mandaat van de Commissaris

De Raad van Bestuur zal tijdens de Gewone Algemene Vergadering van 22 mei 2008 de hernieuwing van het mandaat van de Commissaris voor een periode van drie jaar voorstellen, alsook de hernieuwing van de bestuurdersmandaten van Graaf Arnoud de Pret, de heer Jacques de Vaucleroy, de heer Hugh Farrington en Baron Luc Vansteenkiste voor een periode van drie jaar. De biografieën van deze vier bestuurders vindt u terug op de website van Delhaize Groep, www.delhaizegroep.com.

Buitengewone Algemene Vergadering

De Raad van Bestuur zal de aandeelhouders van Delhaize Groep oproepen voor een Buitengewone Algemene Vergadering op 25 april 2008. De Raad zal de aandeelhouders dan voorstellen om de toelating verleend aan de Raad van Bestuur met betrekking tot de aankoop van aandelen van de onderneming in de normale uitoefening van haar activiteiten te hernieuwen en dit voor een maximum van 10% van de uitstaande aandelen van de onderneming.

Agenda van de vergaderingen

Een volledige agenda voor de Gewone en de Buitengewone Algemene Vergaderingen zal worden toegevoegd aan de oproeping tot de Vergaderingen, die gepubliceerd zullen worden op de website van Delhaize Groep, www.delhaizegroep.com. De agenda zal ook worden gepubliceerd in de Belgische pers en opgestuurd worden naar de aandeelhouders op naam binnen de termijnen bepaald door de Belgische wetgeving.

Delhaize Groep

Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 7 landen op 3 continenten. Eind 2007 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.545 winkels. In 2007 boekte Delhaize Groep EUR 19,0 miljard (USD 26,0 miljard) aan opbrengsten en een nettowinst van EUR 410,1 miljoen (USD 562,1 miljoen). Eind 2007 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

VOORZICHTIGHEID OMTRENT VOORSPELLINGEN

De verklaringen, andere dan over feiten uit het verleden, die in deze persmededeling zijn opgenomen of waarnaar wordt verwezen, evenals andere schriftelijke en mondelinge verklaringen die van tijd tot tijd door Delhaize Groep of haar vertegenwoordigers worden gedaan, en die gaan over activiteiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen waarvan Delhaize Groep verwacht of anticipeert dat ze in de toekomst zullen of kunnen plaatsvinden, zijn voorspellingen in de betekenis van de Amerikaanse federale financiële wetgeving en houden een aantal risico's en onzekerheden in. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, verklaringen omtrent strategische overnames, toekomstige strategieën en de verwachte voordelen van deze strategieën, Deze voorspellingen kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen zoals "vooruitzichten", "verwachtingen", "geloven", "schatten", "beogen", "voorspellen", "begroten", "voorzien", "strategie", "zou kunnen", "doelstelling", "anticiperen", "nastreven", "plannen", "verwachten", "vermoedelijk", "zullen", "zouden" of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Hoewel zulke verklaringen gebaseerd zijn op de op dit ogenblik beschikbare informatie, kunnen de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, in het consumentengedrag, in inflatie of wisselkoersen of in wetgeving of regelgeving; concurrentie; ongunstige uitspraken in claims, de onmogelijkheid om tijdig de bouw, renovatie, integratie of conversie van winkels af te ronden en bevoorradings- of kwaliteitsproblemen bij leveranciers. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 2006 en andere neerleggingen door Delhaize Groep bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep neemt geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de voorspellingen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.