Embargo: 6 maart 2008 om 8u30 (Brusselse tijd)

SOLVAY RONDT DE VERKOOP AF VAN ZIJN ACTIVITEIT POLYPROPYLEENVERBINDINGEN AAN LYONDELLBASELL

Solvay deelt mee dat het de verkoop voor de volle 100% van zijn dochteronderneming Solvay Engineered Polymers (SEP), een belangrijke leverancier van polypropyleen compounds, tot een goed einde heeft gebracht. De verkoop aan LyondellBasell Industries, eerst aangekondigd in november 2007, werd gefinaliseerd na de toelating vanwege de verantwoordelijke overheden.

SEP is hoofdzakelijk actief in de regio van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst of NAFTA, met fabrieken in Mansfield en Grand Prairie, Texas en in Auburn Hills, Michigan. Het bedrijf is ook met commerciële kantoren aanwezig in Europa en China. De jaaromzet van SEP ligt onder 2% van de totale omzet van de Solvay-groep.

Solvay legt zich vooral toe op de ontwikkeling en productie van speciale polymeren om op die manier het ruimste gamma van zeer performante en ultra-performante materialen ter wereld te kunnen aanbieden. Daar staat tegenover dat de aanmaak van polypropyleen compounds door SEP strategisch minder goed paste in het geheel van de Sector Kunststoffen van Solvay. Dit kwam onder meer doordat de Groep in 2001 een punt gezet had achter de productie van polypropyleenharsen.

LyondellBasell is één van 's werelds grootste producenten van polymeren, petrochemische producten en brandstoffen. Met hoofdkantoor in Nederland heeft LyondellBasell een gecombineerde pro forma omzet van bijna 43 miljard USD en bij de 15.000 werknemers over de hele wereld. Het is Access Industries dat LyondellBasell, een privé-bedrijf, in handen heeft (http://www.lyondellbasell.com) .

SOLVAY is een internationale chemische en farmaceutische groep met hoofdzetel in Brussel en is actief in 50 landen met meer dan 28.000 medewerkers. In 2007 realiseerde de groep een geconsolideerde omzet van 9,6 miljard Euro in haar drie activiteitssectoren: Chemie, Kunststoffen en Farmaceutische Producten. Het aandeel Solvay staat genoteerd op NYSE Euronext Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Meer informatie vindt u op www.solvay.com .

Voor bijkomende informatie contacteert u best :

Martial Tardy Patrick Verelst Corporate Press Officer Investor Relations SOLVAY nv SOLVAY nv Tel: + 32 2 509 72 30 Tel: + 32 2 509 72 43 E-mail : martial.tardy@solvay.com E-mail : patrick.verelst@solvay.com Internet: www.solvaypress.com Internet: www.solvay-investors.com

Ce communiqué de presse est également disponible en français - This press release is also available in English


---- --