Datum: 6 maart 2008

Katwijk Verdachte van diefstal of heling auto aangehouden Dankzij een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft de politie woensdagavond een 37 jarige man uit Katwijk aangehouden die in een gestolen auto reed. Een tweede later aangehouden man bleek uiteindelijk geen verdachte in deze zaak en is weer vrijgelaten. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf ontdekte bij zijn controleronde rond 22.25 uur dat in de omgeving van een bedrijf aan de Scheepmakerstraat twee mannen zich verdacht gedroegen. Hij belde de politie en bleef de zaak in de gaten houden. De twee stapten in een auto waarvan de politie vaststelde dat deze als gestolen te boek stond. De beveiliger stopte de auto op de Boslaan. Eén man sprong uit de auto en rende weg. De Katwijker lukte het niet om weg te komen en werd door de medewerker aan de politie overgedragen. In Rijnsburg dacht men de andere man gepakt te hebben, maar dat bleek achteraf onjuist. In de auto werd valse merkkleding en werden inbrekerswerktuigen gevonden. Of er ook is geprobeerd in te breken in het bedrijf aan de Scheepmakerstraat wordt vandaag onderzocht. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Katwijk Verdachten van diefstal vanaf bouwterrein aangehouden De politie heeft donderdag 6 maart rond 01.00 uur twee mannen uit Katwijk van 20 en 22 jaar aangehouden die op een bouwterrein op de hoek Seinpoststraat en de Drieplassenweg in een in aanbouw zijnd pand werden aangetroffen. Eén probeerde er bij het zien van de politie vandoor de gaan. Dit lukte niet. De ander verborg zich in het gebouw maar werd ontdekt. Bij zich had hij een tas gevuld met bouwmaterialen en -gereedschappen. Na hun verhoor aan het politiebureau zijn beide verdachten weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. Dankzij dat er bij de politie gemeld werd dat er daar twee mannen liepen en hun doel niet vertrouwd werd, kon de politie op tijd ingrijpen en de twee aanhouden. De materialen en gereedschappen worden vandaag weer bij de bouw teruggebracht.

Alphen a/d Rijn Diefstal geld bij wisseltruc Een 75 jarige vrouw uit Nieuwkoop is dinsdag 4 maart rond 13.00 uur het slachtoffer geworden van een wisseltruc waarbij voor ongeveer 70 euro uit haar portemonnee is gestolen. Dit gebeurde op een parkeerterrein bij het winkelcentrum De Herenhof. De vrouw had niets gemerkt van de diefstal en kwam er pas achter toen de politie haar thuis belde. Een getuige die het een en ander gade sloeg vanuit haar woning aan de Keizershof belde de politie. De man en vrouw waren echter al vertrokken. Aan de hand van het kenteken van de auto waarmee de vrouw was, achterhaalde de politie haar adres en stelde haar op de hoogte. Zij heeft daarna aangifte gedaan. Van de ongeveer 40 jarige man is nog niets bekend.

Hij liep naar de vrouw toen zij uit haar auto stapte. Hij wilde graag twee euro wisselen om te kunnen bellen vanuit een telefooncel. De vrouw pakte haar portemonnee en zocht twee losse euro's op. Vervolgens vroeg de man of één van deze euro's nog kleiner gewisseld kon worden. De vrouw zocht naar kleiner geld en gaf dit hem. Daarna liep de man weg. De vrouw borg daarna nietsvermoedend haar portemonnee weer op. Wel was daar inmiddels het geld door de man uitgehaald. De getuige kon duidelijk vertellen hoe dit gebeurde. De man ging dicht tegen de vrouw aan staan, hield in zijn rechterhand de te wisselen muntstukken en in zijn linkerhand een aantal folders. Die folders hield hij boven het vak voor papiergeld en met zijn vingers haalde hij de biljetten uit dat vak. De politie adviseert mensen daarop alert te zijn.

---------------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------------
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --