Poolse Ambassadeur in Nederland verwelkomt gratis Poolse Krant

06/03/2008 08:49

PoPolsku

Tilburg, 3 maart 2008

Aanstaande donderdag 6 maart zal de Ambassadeur van de Republiek Polen in Nederland Janusz Stanczyk, op een feestelijke bijeenkomst te Den Haag de Pools- Nederlandse krant PoPolsku welkom heten. Deze week verscheen de eerste editie van deze gratis krant, waarmee de redactie ernaar streeft om met een geheel eigen redactionele formule het nieuws uit Nederland, Polen en de rest van de wereld op een objectieve en eerlijke manier te brengen voor de Poolse gemeenschap in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de weekkrant officieel gepresenteerd door de makers en aangeboden aan de Ambassadeur. Naast regeringsvertegenwoordigers zijn tevens mensen uit Nederlandse bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de Poolse gemeenschap uitgenodigd. De pers is uiteraard van harte welkom om 18.00 uur op de Ambassade van Republiek Polen, afdeling promotie, handel en investeringen, aan de Van Lennepweg 51 Den Haag. .
Letterlijk vertaalt betekent PoPolsku "Op z'n Pools"; een uitdrukking die elke Pool kent. PoPolsku verschijnt wekelijks, 52 keer per jaar. De krant wordt uitgegeven op een handig tabloidformaat in de Poolse taal maar de hoofdartikelen zijn ook in de Nederlandse taal te lezen. De krant heeft iedere week een aantal vaste rubrieken zoals, sport, cultuur, reportage, interview, horoscoop, beauty en evenementen. De krant wordt samengesteld door een Poolse redactie ?n een Nederlandse redactie. Naast de krant kent PoPolsku een interactieve website, waar de Polen het laatste nieuws kunnen volgen, op een forum hun reacties kwijt kunnen en op korte termijn terecht kunnen voor ondermeer een vacaturebank.

PoPolsku zal enerzijds een bijdrage leveren aan de intergratie van de Polen in Nederland en anderzijds biedt de krant een houvast voor hen die tijdens een periode van bijvoorbeeld seizoensarbeid, in Nederland verblijven. Er zijn naar schatting tussen de 150.000 en 200.000 Polen in Nederland. PoPolsku verschijnt in eerste instantie in een oplage van 50.000 exemplaren. Deze worden verspreid over heel Nederland op plaatsen waar veel Poolse mensen komen zoals Poolse winkels en horecagelegenheden, slaap- en verblijfplaatsen, benzinestations en detacheringsbureaus. Het zogenaamde nulnummer, dat eerder deze maand werd verspreid, werd zeer enthousiast ontvangen door zowel de Poolse gemeenschap, als overheden en potenti?le adverteerders.





http://www.popolsku.nl