Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 6 maart

Politieberichten van donderdag 6 maart , 06-03-2008 o
Politieberichten van woensdag 5 maart 07.00 uur t/m donderdag 6 maart 07.00 uur.

Broeksterwoude: automobilist gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft een eenzijdig ongeval op de Burgemeester Nautaweg afgehandeld, waarbij een 25-jarige automobilist uit Damwoude gewond raakte. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder met zijn voertuig van de weg en belandde hierbij in de sloot. Het slachtoffer werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Tjotterstraat, waarbij een 84-jarige voetganger uit Leeuwarden gewond raakte. Een 32-jarige man uit Ureterp reed met het busje achteruit een oprit af. Achter het busje liep op dat moment de voetganger in dezelfde richting, waardoor de chauffeur van het busje hem niet zag. Een botsing was het gevolg, waarna het slachtoffer onder de auto kwam. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Elsloo: diefstal grondkabel
De politie is op zoek naar de daders van de diefstal van 200 meter gpl-kabel, eigendom van een energiebedrijf. De kabel werd in de avond of nacht van dinsdag op woensdag gestolen bij een woning aan De Riete. Namens het energiebedrijf deed een 46-jarige man uit Holwerd aangifte.

Drachten: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Middelwyk. In de flatwoning werd tussen maandagochtend en woensdagmiddag ingebroken in de flatwoning. Het is niet bekend hope men is binnen gekomen. Er zijn onder andere een beamer en een lcd-tv gestolen. De 20-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan De Anjer. Woensdag tussen 07.45 en 18.10 uur kwam men binnen na het open breken van het slot. Uit de woning werden een computerapparatuur en een fototoestel gestolen. De 35-jarige bewoonster deed aangifte.

Dokkum: aanhouding na mishandeling
De politie heeft donderdagochtend een 30-jarige man uit Dokkum aangehouden op verdenking van mishandeling. Eerder die nacht deed een 48-jarige vrouw uit Haulerwijk aangifte. Ze was bij de verdachte op bezoek geweest. Er was sprake van een relatie. Toen ze weg zou, wilde de verdachte dat niet. Hij sloot haar op en gaf haar enkele vuistslagen in het gezicht. Ook sloeg hij haar met een fles op het hoofd en nam haar ID-kaart en geld af. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd, arm en lichaam. Ze is ter plaatse behandeld door een arts en zal vandaag, vrijdag, naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De verdachte is bij zijn woning aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: bedreiging
De politie stelt een onderzoekt in naar de bedreiging van een 70-jarige man uit Drachten. Woensdagmiddag zou de man zijn kleinkind van school halen aan de Dorsvloer. Hij parkeerde zijn autos zodanig dat hij de weg enigszins blokkeerde. Uit tegenovergesteld richting kwam een auto, die moest stoppen. De bijrijder stapte uit, sprong op de motorkap van de man uit Drachten en uitte allerlei bedreigingen. Ook de bestuurder van de andere auto stapte uit. Er ontstond een onplezierige situatie, waardoor veel mensen die hun kind kwamen ophalen, wegliepen. Nadat de man uit Drachten zijn auto aan de kant zette, stapten de anderen weer in en reden weg. Het kenteken werd door getuigen opgenomen. De auto en de verdachten zijn nog niet aangetroffen.