Ingezonden persbericht


ARGENTA
PERSMEDEDELING 06/03/2008

"Argenta blijft ambitieuze en succesvolle groeier in Nederland"

Argenta zet de ontwikkeling van haar activiteiten als prijsspeler in Nederland onverminderd door. De spaarbank groeide het voorbije jaar in Nederland weer sterk, zowel in spaar- en betaalproducten als in hypotheken. Zo steeg het aantal klanten die bij Argenta sparen en internetbankieren tot 75.000, samen goed voor een spaartegoed van meer dan 1,5 miljard Euro. Dit succes is mede te danken aan de professionele inzet van inmiddels meer dan 1900 tussenpersonen die met Argenta samenwerken.

Ook de hypotheekportefeuille groeit behoorlijk. Argenta verstrekte in 2007 voor meer dan 2 miljard Euro nieuwe hypotheken. Bijna 80.000 Nederlandse gezinnen wonen in een eigen huis mede dankzij een Argenta hypotheek. De bank stelt vast dat de hypotheekmarkt omwille van diverse factoren het afgelopen jaar moeilijker geworden is, doch dit kwam zeker niet onverwacht. Nederland blijft voor Argenta een belangrijke groeimarkt. Ook zusterbedrijf Argenta-Life Nederland doet het goed. Ze verzekert inmiddels al ruim 11.000 klanten en introduceerde onlangs nog een scherp geprijsde overlijdensrisicoverzekering. Daarmee biedt Argenta nu in Nederland productlijnen rond sparen, hypotheken én verzekeringen aan en voegt hieraan in de toekomst nog beleggen als vierde pijler toe.

Over Argenta

Argenta Bank en Verzekeringsgroep (BVG) is een verzekeringsspaarbank voor gezinnen, met activiteiten in België, Nederland en Luxemburg. De bankactiviteit wordt gegroepeerd rond Argenta Spaarbank en de verzekeringsactiviteit rond Argenta Assuranties.

Argenta is een vaste waarde in de Belgische en Nederlande hypotheekmarkt en sterke groeier op het gebied van spaarproducten. De groei wordt gestimuleerd door een consistent prijzenbeleid. Zo is de bankrekening volledig gratis inclusief bankpas. Ook de groei inzake levensverzekeringen is aanzienlijk. De ingezamelde fondsen worden hoofdzakelijk belegd in activa met een laag risicoprofiel, met name zeer goede hypotheken en overheidsobligaties.

Ondanks haar profilering als prijsspeler is Argenta rendabel dankzij een sterk uitgewerkte kostenbeheersing. De distributie gebeurt in België via een netwerk van zelfstandige kantoren en in Nederland via het onafhankelijk intermediair . Het klantenbestand bestaat hoofdzakelijk uit particulieren aan wie een eenvoudig en transparant productengamma wordt aangeboden.

Het aandeelhouderschap van Argenta is volledig in privéhanden. Het hoofdkantoor is in Antwerpen (België) en in Nederland heeft Argenta een vestiging in Breda. Op 30 september 2007 bedroeg het balanstotaal van de Argenta Bank en Verzekeringsgroep ruim 27,2 miljard Euro.

Voor meer meer informatie :
Argenta Spaarbank n.v. , Bijkantoor Nederland
Nieuwe Boschstraat 51
CV 4811 BREDA
Telefoon: 076 522 78 57
www.argenta.nl

Stefan Van Engen, directeur Edmond Es , directeur E-mail: stefan.vanengen@argenta.nl E-mail : edmond.es@argenta.nl