Provincie Drenthe

Jeugdmonitor Drenthe gelanceerd

Vanmiddag is in het provinciehuis in Assen de website Jeugdmonitor Drenthe (www.jeugdmonitordrenthe.nl) gelanceerd. Deze website bevat actuele en betrouwbare informatie over de Drentse jeugd van 0 t/m 24 jaar, ingedeeld in thema¿s zoals demografie, onderwijs en veiligheid. De Jeugdmonitor Drenthe wordt uitgevoerd door het Onderzoeksbureau Cultuur, Welzijn en Zorg. Deelnemende partijen zijn de provincie Drenthe, GGD-Drenthe, Icare, Politie Drenthe, OM Assen, Regionaal Platform Arbeidsmarkt en de Drentse Onderwijsmonitor.

In de Jeugdmonitor Drenthe is informatie te vinden over de Drentse jeugd van 0 t/m 24 jaar, verkregen van organisaties die zich bezighouden met en voor de jeugd in Drenthe.

De site geeft antwoord op vragen als `Hoeveel 12-15 jarigen wonen er in de Drentse gemeenten?¿, of: `Hoe ervaart de Drentse jeugd hun gezondheid?¿; `Hoeveel jeugd is in aanraking gekomen met de politie?¿

De informatie in de Jeugdmonitor Drenthe is ingedeeld in vijf thema¿s: (1) gezondheid & welzijn, (2) arbeid, (3) veiligheid & criminaliteit, (4) demografie en (5) onderwijs.

De Jeugdmonitor Drenthe biedt beleidsmakers, bestuurders, onderzoekers en burgers infor-matie over de Drentse jeugd op de verschillende gebieden, waarmee jeugdbeleid met betrouw-bare cijfers onderbouwd kan worden. Niet alleen kan inzicht worden verkregen in de stand van zaken op een bepaald gebied, maar ook trends kunnen met behulp van de cijfers worden gesignaleerd.