Gemeente Zandvoort



06-03-2008

Beeldende Kunstenaars Zandvoort maakt mini-galerie van collegekamer

'Toen ik na mijn vakantie voor het eerst weer mijn kamer in stapte, was ik verrast door het fantastische resultaat'. Burgemeester Meijer is zichtbaar in zijn nopjes met de kunst van Margreet Mayenburg en Mona Meijer-Adegeest, die sinds een dag of tien zijn werkruimte siert. 'Als het kan, laat ik de deur wagenwijd openstaan, zodat iedereen kan zien wat voor moois hier hangt.' Op de foto - Niek Meijer, Margreet Mayenburg en Mona Meijer-Adegeest.

Opgeknapt
Het ziet er op en top uit. Direct na zijn start in Zandvoort ging de verfkwast door de burgemeesterskamer en de aangrenzende collegevergaderkamer. Een witte heldere ruimte, dat een beetje aan een mini-galerie doet denken, mede door de designlampen en door het promotiemateriaal dat beide kunstenaars hebben neergelegd op een kantoormeubel. Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen dat een galeriehouder je verwelkomt.

Drie keer per jaar
De twee kunstenaars werken en wonen in Zandvoort. Dat hun werk ten toon wordt gesteld in de collegevergaderkamer is te danken aan een een-tweetje tussen de burgemeester en de voorzitter van de BKZ, de Beeldende Kunstenaars Vereniging Zandvoort. De afspraak is dat drie keer per jaar twee BKZ-kunstenaars de kamer inrichten. Er is een mooi motto voor de formule bedacht: 'Des Collages de College'. De burgemeester meldde bij de officiële in gebruik name van de mini-galerie op 6 maart dat hij inmiddels veel positieve reacties heeft gekregen. Helemaal fraai was zijn optreden voor de camera van de RTL 4-televisieploeg. Op de achtergrond was één van de werken van Mona Meier Adegeest te zien: strak blauw, vol strand, zee en hemel.

BKZ verzorgt expositie
Tot slot: de BKZ heeft de vrije keuze in de selectie van kunst voor de mini-galerie. Eens kijken hoe burgemeester, college én bezoek reageren als daar een werk hangt van het kaliber 'Oorsprong van de wereld'. De voorzitter van de vereniging meldde dat wat hem betreft er zeker eens een keer een selectie komt die op de grens zit.

Meer weten? Bekijk de gloednieuwe site van BKZ - BKZandvoort.nl