Uurwerk kerktoren Mill als postzegel beschikbaar


extra postzegels voor renovatie uurwerk

MILL, 20080306 -- Het uurwerk hoog in de Millse kerktoren is dringend aan renovatie toe. Totaal is hier zo'n 25.000 euro voor nodig en dat wil een speciale werkgroep via diverse acties bij elkaar zien te krijgen. De eerste officiële actie is het verkopen van postzegels met daarop een afbeelding van het uurwerk. Een velletje met 10 van deze unieke zegels is voor 10 euro verkrijgbaar.

Naar aanleiding van een eerder persbericht zijn er bij de werkgroep al diverse spontane aanbiedingen binnen gekomen. Zo liet een adviesbureau weten gratis haar diensten ter beschikking te stellen bij het bekijken van de offertes rond de restauratie en renovatie van het uurwerk. Maar ook de Maria kapel aan de hoek Kampweg Spechtstraat in Mill staat in de Maria maand (mei en oktober) de opbrengst af van het aansteken van een kaarsje. Er zullen ongetwijfeld nog meer leuke toezeggingen komen die we u dan later zullen melden.

Officiële acties die geld op moeten leveren om het uurwerk weer up-to-date te krijgen worden gehouden op de laatste zondagen in oktober en mei. Op 25 oktober zal dit gebeuren via een veiling en op 25 mei is er een fietstocht met leuke activiteiten waaraan zowel groot als klein deel kan nemen. Tijdens deze fietstocht die begint en eindigt in de Concertzaal zal er ook een loterij gehouden worden waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Maar natuurlijk zal ook tijdens andere activiteiten in Mill de aandacht gevestigd worden op de renovatie van het uurwerk.

De eerste officiële actie is zoals gemeld het verkopen van postzegels met een foto van het uurwerk. Een velletje met 10 zegels is verkrijgbaar voor 10 euro. De postzegels hebben een waarde van 44 cent en zijn als normale postzegel te gebruiken. Zolang de voorraad strekt zijn ze te koop bij Paul Sweens aan de Dr. Moonsstraat 4 in Mill tel. 0485-452478. Ook wanneer u nog een leuke actie heeft of wat aan wilt bieden kunt u met Paul contact opnemen.

Het rekeningnummer voor donaties is 1171.53.818 TAV RK parochie heilige Willibrordes onder vermelding van acties uurwerk. Binnenkort kunt u de actuele financiële stand volgen op een speciale geldwijzer bij de kerk.





Ingezonden persbericht