Website a la hyves voor zieken en hun omgeving


WESTERBORK, 20080306 -- WESTERBORK, 20080306 -- Uit onderzoek onder 45 zieken- en verpleeghuizen en 12 patientenverenigingen blijkt dat er een behoefte bestaat aan een website voor zieken en hun directe dan wel brede omgeving. De website zal zodanig worden ingericht dat het wel en wee van de patiënt door hem/haar danwel door een gemachtigde op een snelle en juiste manier naar buiten gebracht kan worden. Daarnaast zal website een aantal faciliteiten bieden die allemaal terug te vinden zijn op de website. De naam van de website is www.ziekenbode.nl en zal alle facetten over het ziek zijn en aanverwante zaken voor het voetlicht brengen.

Aanleiding voor het onderzoek was het feit dat het buurmeisje en klasgenootje van de zoon van initiatiefnemer Jan Nienhuis werd geconfronteerd met acute leukemie en via het net verkeerde berichten werden verspreid over haar. (Voor een volledig verslag zie de website)

De site www.ziekenbode.nl is vanaf heden online met het verhaal over het ontstaan en een enquête welke inzicht moet verschaffen welke onderwerpen de zieken onder ons graag op deze website zouden willen zien.

Door een team van specialisten van Intraserve uit Doorn ,gespecialiseerd in webdesign en applicaties met name voor de gezondheidszorg, wordt er hard gewerkt om de site per 1 mei 2008 het net op te laten gaan.