Gemeente Ermelo


Feestelijke opening Kolbaanweg

Op 6 maart is de feestelijke opening van de Kolbaanweg/2e Verbindingsweg op de grens van Ermelo en Harderwijk. Een bijzonder moment. Het is namelijk tegelijkertijd ook de afronding van de uitbreiding en verbetering van het wegennet in de randzone tussen beide gemeentes.

Ruim 50 oldtimers geven de opening een feestelijk tintje. In een lange optocht rijden de klassieke auto´s een aantal rondjes op de Kolbaanweg tussen de rotondes op de Groenezoomweg en de Julianalaan. Daarna stellen de auto´s zich op ter hoogte van Fokko Kortlanglaan 165 zodat ze van dichtbij kunnen worden bewonderd. Het spektakel vindt plaats tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Grootste wegenbouwproject
Het werk aan het wegennet tussen beide gemeentes is het grootste wegenbouwproject tot nu toe voor zowel Ermelo als Harderwijk. Het gezamenlijke project bestond onder andere uit de aanleg van wegen, tunnels en fietspaden. Om dit alles te realiseren is de afgelopen 6 jaar hard gewerkt, de voorbereidingstijd niet meegerekend. Met de voltooiing van de Kolbaanweg zijn de werkzaamheden klaar. Naast Ermelo en Harderwijk heeft ook de provincie een rol van betekenis gespeeld bij het realiseren van de ambitieuze plannen.

Verkeershinder
Tijdens de opening is de Kolbaanweg tussen de rotonde Groenezoomweg en de rotonde Julianalaan korte tijd afgesloten. De rotondes zelf blijven wel open: er is alleen tijdelijk wat overlast wanneer de oldtimers een rondje over de rotondes maken. Het verkeer wordt op die momenten door verkeersregelaars in goede banen geleid.

Meer over onder ander het programma voor 6 maart en over de oldtimers leest u volgende week op de gemeentelijke informatiepagina.

oldtimer