Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht 29 februari 2008

Persuitnodiging: Minister Vogelaar onthult maquette VROM-gebouw in Madurodam

Minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie onthult donderdag 6 maart een maquette van het VROM-gebouw in Madurodam. Het VROM-gebouw is 15 jaar geleden ontworpen door Jan Hoogstad. De maquette is gemaakt van duurzame materialen. In alle campagnes die VROM op het gebied van bouwen gaat voeren, zal de maquette gebruikt worden. De burgemeester van Madurodam zal samen met de minister een energielabel aan een haak aan het gebouw hengelen.
Door het energielabel krijgen de nieuwe eigenaren of huurders betere informatie over de energiezuinigheid van hun nieuwe huis en worden zij gestimuleerd tot het nemen van energiebesparende maatregelen. Het kabinet wil van Nederland één van de schoonste en zuinigste landen in Europa maken. In dat streven past ook het energielabel. Gebouwen met een 'beter' label kunnen bij verkoop of verhuur aantrekkelijker zijn. Zeker bij hoge energieprijzen kan de energieprestatie van een gebouw een rol spelen bij de beslissing tot koop of huur. Door energiebesparende maatregelen voor het gebouw te treffen kan de eigenaar bij een nieuwe opname ook een 'beter' label krijgen. Dat maakt het gebouw aantrekkelijker op de markt.  Het energielabel voor woningen is te vergelijken met het energielabel voor auto's en witgoed. Het label loopt van A tot en met G. Een woning met het A-label is het zuinigst, een woning met een G-label verbruikt veel energie. Het energielabel moet worden opgesteld door een daartoe gecertificeerd adviseur. Een vertegenwoordiger van uw (foto)redactie is van harte welkom.

Locatie: Madurodam, George Madurodamplein 1 in Den Haag

Programma: 6 maart 2008
10.30 uur: Ontvangst
10.40 uur: Welkomswoord door dhr. Verdaasdonk, algemeen directeur Madurodam 10.43 uur: Toespraak door minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie 10.53 uur: Toespraak door de burgemeester van Madurodam Alexandra Tan 11.00 uur: Onthullen van de maquette en het plaasten van een energielabel.

Meer informatie:
Ministerie van VROM/WWI, Nynke van der Zee, 070-3390624/ 06-11351313, nynke.vanderzee@minvrom.nl  
( bron: http://www.vrom.nl//pagina.html?id=35550 ) Nieuwsbrief Menu:
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen of uw gegevens wijzigen? Ga dan naar: http://www.vrom.nl/nb_PERS_wijzigen

Vragen of opmerkingen?

mailto:persmail@minvrom.nl
Dit is een publicatie van: Ministerie van VROM

Rijnstraat 8 - 2515 XP Den Haag
Ministerie van VROM

Staat voor ruimte, milieu, wonen, wijken en integratie. Beleid maken, uitvoeren en handhaven.

Nederland is klein. Denk groot.