Ingezonden persbericht

innovaphone AG

P U R E I P - T E L E P H O N Y
Böblinger Straße 76 | 71065 Sindelfingen | Germany
Fon: + 49 (7031) 73009 16 | Fax: + 49 (7031) 73009 99
E-Mail: EMiedema@innovaphone.com | http://www.innovaphone.com

Sindelfingen, 6 maart 2008 - Na een jarenlange succesvolle partnerschap op het gebied van productontwikkeling hebben innovaphone AG en Ascom Wireless Solutions een verstrekkende salesovereenkomst voor negen Europese landen gesloten. Ascom Wireless Solutions, met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg, is de servicedivisie van Ascom AG, de toonaangevende leverancier van Wireless Communicatieoplossingen. De verkooporganisaties van Ascom Wireless kunnen nu, als global reseller, hun klanten het complete innovaphone productportfolio aanbieden.
Overeenkomstig de nieuwe globale partnerovereenkomst zal de samenwerking tussen Ascom en innovaphone op verschillende niveaus tot uitdrukking komen: zowel op het gebied van ontwikkeling en productie als op salesgebied. Ascom zal de IP-telefonieoplossingen van innovaphone opnemen in haar assortiment. Konstantin Kruse, Europees Sales Manager van innovaphone, ziet de samenwerking voor beide ondernemingen als een belangrijke stap voorwaarts in de Europese expansie. Een voordeel van de samenwerking is volgens Kruse de mogelijkheid tot een snellere en efficiëntere productontwikkeling te komen. Naast Nederland en België heeft de overeenkomst betrekking op de volgende landen: Het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken.
Dahn Jubell, directeur Direct Sales Channels van Ascom benadrukt de strategische waarde van de samenwerking: "Dankzij de unieke schaalbaarheid van de IP telefonie-oplossingen van innovaphone kunnen zowel kleine als zeer grootschalige scenario's moeiteloos worden gerealiseerd. Wij maken gebruik van flexibele en open netwerkarchitecturen. innovaphone levert ons nagenoeg onbegrensde mogelijkheden om aan de behoeftes van onze klanten, hoe klein of groot ook, te voldoen.

De technische medewerkers van Ascom zullen voortaan in het innovaphone trainingscentrum worden opgeleid op het gebied van de innovaphone producten met als doel de kwalificatie "innovaphone Certified Engineer" (iCE) te behalen. Ook de sales en presales-medewerkers van Ascom zullen speciale cursussen gaan volgen. De Ascom verkooporganisaties zullen direct worden ondersteund door de sales-, presales- en postsales afdelingen van innovaphone.

Over innovaphone

innovaphone AG is een technisch toonaangevende, onafhankelijke aanbieder van IP-telefonieoplossingen voor de zakelijke markt. In tegenstelling tot fabrikanten van traditionele telefoonsystemen en leveranciers van netwerkapparatuur concentreert innovaphone zich volledig op de ontwikkeling, productie en distributie van IP-telefonie-innovaties. De firma is één van de weinige aanbieders in de markt die de IP-technologie implementeert zonder compromissen te doen. Alle IP-telefonie-oplossingen van innovaphone ondersteunen de producent-onafhankelijke IP-protocollen H.323 en SIP. Hierdoor komen de voordelen van de VoIP-technologie - flexibiliteit, investeringszekerheid en rentabiliteit - bij de IP-gateways en IP-telefoons volledig tot hun recht.
Gedurende meerdere jaren van ontwikkeling is een breed assortiment technisch hoogstaande producten ontstaan. De eerste VoIP-Gateway (de IP400) werd in 1998 - één jaar na de oprichting van innovaphone- aan het publiek voorgesteld. Daarna volgden de IP-Gateway IP 3000 (januari 2000) en de IP-telefoon "tiptel innovaphone 200" (maart 2000). De kern van het productassortiment vormt de innovaphone PBX-telefooncentrale.
innovaphone AG werd in 1997 opgericht door vier ISDN-pioniers. De onderneming is gevestigd in het Zuid-Duitse Sindelfingen, niet ver van Stuttgart. Tegenwoordig werken bij innovaphone ongeveer 50 medewerkers op 6 locaties: Sindelfingen (hoofdkantoor), Hannover (trainingscentrum), Berlijn, Verona (Italië), Wenen (Oostenrijk) en Eksjö (Zweden). Inmiddels heeft innovaphone haar activiteiten uitgebreid tot heel Europa. Enkele ondernemingen en overheidsinstellingen die innovaphone VoIP-oplossingen geïmplementeerd hebben zijn o.a. het Deutsche Forschungsnetz (DFN), Gegenbauer Bosse, Douglas, Schönmackers, de Fachhochschule Bremerhaven, het Fraunhofer instituut, de Volksbank Vorarlberg, de Oostenrijkse Meinl Bank en de Zwitserse detailhandelsonderneming SPAR.

Over Ascom

Ascom (Nederland) B.V. is producent en leverancier van maatwerk communicatie- en beveiligingsoplossingen. Bedrijfskritieke communicatie en beveiliging vertaalt zich voor Ascom in het ontwikkelen van producten en oplossingen die optimaal voldoen aan de tijdkritische behoeften van klanten en die onder de zwaarste omstandigheden snel en betrouwbaar functioneren. Dankzij specifieke kennis van de markten en een breed producten- en systeempakket voorziet Ascom in complete oplossingen in communicatie, branddetectie en beveiliging. Ervaring en knowhow, van met name de klantsegmenten langdurende zorg, ziekenhuizen, industrie en dienstverlening, staan borg voor doordachte adviezen. De technische specialisten van Ascom werken oplossingen uit in hardware en software. Op hun beurt leveren de montagetechnici het systeem perfect en operationeel op, waarna ervaren servicetechnici de continuïteit borgen. Tenslotte verzorgt Ascom trainingen voor gebruikers en systeembeheerders. Ascom heeft alles in één hand voor een optimaal rendement.

Aanspreekpartners voor de pers

innovaphone AG

Esther Miedema (PR Nederland en België)
Dr. Petra Wanner-Meyer (bestuur, PR)
Telefoon +49 (0)7031.73009-0
Fax +49 (0)7031.73009-99
email emiedema@innovaphone.com
pwanner-meyer@innovaphone.com

Ascom NV/SA

Marja Nieboer
Marketing Communicatie Manager
Telefoon +31 (0)30.240 91 30
Mob. +31 (0) 534 35 771
email marja.nieboer@ascom.nl

Internet www.innovaphone.com
Internet www.ascom.nl