Projectontwikkelaar 3W


Architectuurprijs voor nieuw stadsdeel Maastricht: Mosae Forum

3W en architect Bruno Albert winnaar Architecture Award in de categorie niet- residentiële gebouwen

Mosae Forum in Maastricht is tijdens de traditionele prijzenavond Belgian Building Awards winnaar in de categorie niet-residentiële gebouwen. De uitreiking vond plaats op woensdagavond 5 maart tijdens de Batibouw in Brussel. De awards worden uitgereikt aan projecten die België op een bijzondere wijze op de kaart zetten. De Belgische architect Bruno Albert heeft het project voorgedragen.

De prijzen werden verdeeld in twee categorieën: residentiële en niet-residentiële gebouwen. Mosae Forum is gekozen uit 124 inzendingen.

Mosae Forum
Het nieuwe stadsdeel Mosae Forum verbindt het oude en nieuwe Maastricht. Architectonisch én economisch. Daarbij zijn drie uitgangspunten belangrijk: uitbreiding van het kernwinkelgebied met zowel grote, publiektrekkende winkels als kleine specialisten, een fraaie restyling van de Maasoevers en een nieuwe werkplek voor de Maastrichtse gemeenteambtenaren. Aan de noordzijde van Mosae Forum zijn eigentijdse, luxe appartementen gebouwd. De appartementen zijn deels ingebed in de historische binnenstad van Maastricht. De bewoners beschikken niet alleen over een comfortabele en sfeervolle woonomgeving. Tegelijkertijd kunnen ze ontspannen genieten van de aanwezigheid van de Maas en de omringende buitenwereld.

Architectuurprijzen Batibouw
Belgian Building Awards is een initiatief van Batibouw, bouwbeurs voor bouw, renovatie en inrichting, in samenwerking met de Confederatie Bouw, Bouwkroniek, De Orde van Architecten en Trends top Bouw.

Het project Mosae Forum is een initiatief van 3W en gemeente Maastricht. De projectontwikkeling is in handen van 3W, de architecten zijn Jo Coenen en Bruno Albert.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 3W, De heer J. Meuwissen, telefoonnummer 043-366 77 77

ARCHITECTUURPRIJS VOOR NIEUW STADSDEEL MAASTRICHT: MOSAE FORUM 06 | 03 | 2008