Ingezonden persbericht


13 december 2007

Persbericht

Nehemia Ministries organiseert jeugdweekend

In het weekend van 7 tot en 9 maart organiseert Nehemia Ministries een jeugdweekend op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem. Het thema van dit weekend is 'Dream On'. De sprekers op dit jeugdweekend zijn Bert de Haan (voorganger), Art van Zanten (youth pastor van Fort Myers Master's Commission (FMMC) in Florida, USA) en Danny Dane (jeugleider van Nehemia Ministries). Verder worden er een aantal workshops gegeven die verder ingaan op het thema.

Er zijn op zaterdagmorgen twee ronden waarin workshops worden gegeven over diverse actuele en praktische onderwerpen. Op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmorgen zijn er gezamenlijke bijeenkomsten. Zaterdagmiddag wordt er een activiteit georganiseerd waarbij deelnemers elkaar op een ontspannen manier kunnen ontmoeten.

Bert de Haan, Art van Zanten en Danny Dane spreken tijdens het weekend. Bert de Haan is de voorganger van Nehemia Ministries in Zwijndrecht. Hij is jarenlang jeugdleider geweest en is ervan overtuigd dat God wil werken onder de jonge generatie. Het thema van dit jeugdweekend is hem op het lijf geschreven omdat hij altijd droomt van nieuwe dingen die God wil doen.

Art van Zanten is youth pastor en schoolleider van de bijbelschool FMMC in Florida, USA. Deze school leidt jongeren op in discipelschap. Hij spreekt tijdens het jeugdweekend een avond en hij verzorgt een workshop.

Danny Dane leidt samen met zijn vrouw al elf jaar het jeugdwerk van Nehemia Ministries. Ze doen dit op zo'n inspirerende wijze dat de jeugd graag elke twee weken terugkomt naar hun bijeenkomsten.

Nehemia Ministries is in 1980 opgericht door een kleine groep gelovigen. Al snel groeide deze kerk uit en ontwikkelde het een visie voor het hele Drechtsteden gebied. Ook daarna heeft Nehemia Ministries perioden van grote groei meegemaakt en is het uitgegroeid tot een geestelijk bolwerk in dit gebied. In 1996 heeft voorganger Bert de Haan op een bijzondere wijze er voor gekozen zijn carrière in het bedrijfsleven achter zich te laten en voorganger van Nehemia Ministries te worden. Naast fulltime voorganger van deze gemeente spreekt hij ook in diverse andere gemeenten in binnen- en buitenland.

De kosten van het jeugdweekend bedragen ¤ 60,- inclusief alle maaltijden, koffie en thee. Het is mogelijk met eigen vervoer naar De Betteld toe komen, maar deelnemers kunnen ook met de bus mee die op vrijdag om 19.00 uur bij het gebouw van Nehemia Ministries vertrekt. Deze busrit kost ¤ 19,- extra.

Meer informatie over dit jeugdweekend kan worden gevonden op www.youthforce.nl. Op deze site kunnen mensen zich ook opgeven voor het weekend via het opgavenformulier of zij kunnen een e-mail sturen naar laura@nehemia.nl met daarin naam, adres, telefoonnummer en of ze mee willen met de bus. Het weekend is bedoeld voor jeugd van 15 tot ongeveer 30 jaar.

Einde persbericht